Sikkerheden hævet: Terrorramt band i Danmark

Torsdag får fans endelig lov til at se bandet i koncertstedet Amager Bio efter angrebet på koncertstedet Bataclan i Paris.

Eagles of Death Metal spiller torsdag koncert i Amager Bio, som de måtte aflyse i 2015 efter angrebet i Paris 13. november. Scanpix/Joel Saget Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var kun 14 dage til, at danske fans skulle se rockbandet Eagles of Death Metal spille i Amager Bio.

Bandet, der spiller rock, havde fyldt salen op på Bataclan-spillestedet i Paris. Men efter blot 30 minutter med rock and roll forvandledes koncertstedet til en helt anden scene for rædsel og terror.

90 personer omkom i angrebet på spillestedet, da militante islamister trængte ind og skød omkring sig. En del af et større angreb mod Paris, der endte med at koste 130 personer livet.

Nu står Eagles of Death Metal så igen på plakaten, når bandet torsdag spiller den koncert i Amager Bio, som det måtte aflyse i 2015 efter angrebet 13. november.

Det betyder et rørende gensyn for fans, men også en koncert, hvor der kommer fokus på sikkerhed.

Amager Bio har været i kontakt med politiet, og ordensmagten har rådgivet om, at sikkerheden skal hæves. I et samarbejde med PET har politiet vurderet, om koncerten er et mål for nye angreb.

- Vi har selvfølgelig kigget på, hvad der er sket i Paris, og vurderet hvad der kunne tilskrives selve orkesteret, siger Jens Jespersen fra Københavns Politi.

Ifølge Københavns Politi er koncerten "ikke mere et terrormål end så mange andre arrangementer i København". Men alligevel vil der blive taget forholdsregler.

- Der bliver sat nogle sikkerhedsmæssige foranstaltninger i værk. Hvad de går ud på, vil jeg selvfølgelig ikke sige, for den viden skal en eventuel modpart ikke have foræret.

- Men vi vil gøre mere, end hvad vi normalt gør ved en koncert i Amager Bio, siger Jens Jespersen.

Koncerten i København er langt fra den første koncert, som bandmedlemmerne Jesse Hughes og Josh Homme har spillet siden angrebet i Paris.

Siden februar har bandet været på turné i Europa og har ved flere lejligheder fortalt om tragedien på Bataclan.

Bandet har også været tilbage i Paris, hvor det spillede på spillestedet Olympia 14. februar 2016.

/ritzau/