Sigurd Barrett bliver til Anders And-figur

Når næste nummer af Anders And kommer på gaden, er det med en historie af Sigurd Barrett, som ikke alene er manden bag historien, men også er manden i historien. Den populære entertainer har nemlig skrevet sig selv ind i Andebys univers.

Sigurd Barrett medvirker i det kommende nummer af Anders And-bladet. Om bjørnen Bjørn bliver nyt medlem af Bjørnebanden, melder historien endnu ikke noget om. Fold sammen
Læs mere
Foto: Agata Lenczewska-Madsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske komponist, entertainer og pianist Sigurd Barrett går nye veje, og kan snart føje endnu en titel til CVet. Når Anders And & Co. kommer på gaden på torsdag, står den populære klaverbokser nemlig bag hovedhistorien »Den Gyldne Trompet«.

Sigurd Barrett er stor fan af de farverige figurer fra Andeby-universet, og han tøvede derfor ikke, da han blev spurgt, om han ville skrive en historie til tegneseriehæftet.

- Det har været rigtigt sjovt at få lov til at skrive en historie til Anders And-bladet, og da jeg blev ringet op og spurgt, om jeg ville det, tænkte jeg, at det næsten er lige så stort som at få Elefantordenen, forklarer Sigurd Barrett.

I historien, som Barrett står bag, sniger der sig ikke overraskende en masse musik ind. Anders And og hans evige konkurrent, Fætter Højben, rejser kloden rundt i hver deres flyvende container for at finde en italiensk violin, en tysk tuba og et finsk kirkeorgel samt en masse andre instrumenter, som onkel Joakim gerne vil have fingrene i. Så kan den nærige gamle onkel nemlig vinde den kostbare gyldne trompet, som han selv har været nødt til at donere til en konkurrence, hvor det handler om at indsamle flest instrumenter. Som en særlig feature kan læserne følge med i de mange lyde, instrumenterne giver fra sig, via en særlig app kan de nemlig høre klangen af instrumenterne på telefonen eller tabletten, mens eventyret udspiller sig.

Sigurd Barrett har skrevet hver en replik i historien, og så har han også set sit snit til at snige sig selv ind i historien. Han optræder som den klaverspillende figur Bigurd Sarett, som skal spille ved gallakoncerten, da instrument-konkurrencen bliver afgjort.

Og for Barrett, der har været begejstret for Anders And siden barndommen, har det været en stor oplevelse selv at blive en del af den populære ands verden.

- Det var en stor oplevelse at lave. Jeg synes, det er blevet en rigtig, rigtig flot historie, som jeg er meget stolt af, siger han og tilføjer:

- Som barn var det ugens højdepunkt, når bladet udkom. Jeg elskede alle figurerne, men især Anders And. Hans fjollede og meget menneskelige figur gjorde ham til en, jeg ikke kunne undgå at elske, og når Onkel Joakim blev alt for ond ved sin stakkels nevø Anders, kunne jeg finde på at bide så hårdt i bladet eller jumbobogen, at der kom store tandmærker. Og samtidig var Anders And-bladet jo også rigtig god læsetræning.

For Sigurd Barrett blev Anders And ikke lagt på hylden sammen med barndommen. Tværtimod har han trukket på det sjove sprog fra Anders And-universet i sit eget arbejdsliv, hvor han blandt andet har skrevet flere børnebøger.

- Den Anders And’ske måde at lege med sproget på har inspireret mig meget til mit senere arbejde – ikke mindst takket være navne som Frøken Rappesen, cykelhandler P. Dahl og Langtbortistan. Jo - Anders Ands univers pirrer og inspirerer, med humor, kreativitet og dejlig galskab, siger han.

Bladet med Sigurd Barretts historie kommer på gaden 24. januar. Barrett er i øvrigt ikke den første danske kendis, som kaster sig over Andebys beboere. Anders Lund Madsen har med stor succes gjort det før ham.