Sidse Babett scorer hovedrolle i fransk film

Den Cannes-aktuelle instruktør Emmanuelle Bercot har castet Sidse Babett Knudsen til hovedrollen i sin nye film.

Skuespiller Sidse Babett Knudsen udnævnes til ridder af den franske kunstorden Arts el Lettres. Det sker på Den Franske Ambassade, hvor ambassadør Francois Zimeray, foretager udnævnelsen på vegne af den franske kulturminister. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udlandet har for alvor fået øjnene op for Sidse Babett Knudsen.

Hun spiller en af hovedrollerne i den britiske film »The Duke of Burgundy«, står over for Tom Hanks i Ron Howards »Inferno«, og så vil det franske publikum også opleve den danske skuespillerinde i en ny film af den Cannes-aktuelle instruktør Emmanuelle Bercot.

Emmanuelle Bercots socialrealistiske drama »Standing Tall« åbnede filmfestivalen i Cannes, og i et interview med magasinet Screen afslører instruktøren nyheder om sin kommende film, »150 Milligram«.

Filmen er inspireret af en skandale i det franske sundhedssystem, og Sidse Babett Knudsen skal spille lægen Irene Franchon, som agerer wistleblower og går imod et etableret medicinalfirma.

Fik Deneuves anbefaling

Det er Sidse Babetts store succes med tv-serien »Borgen«, der har været nøglen den franske storrolle.

En anden vigtig faktor er dog også en anbefaling fra den franske stjerne Catherine Deneuve, som spiller en godhjertet dommer i Emmanuelle Bercots »Standing Tall«.

»Det var Catherine Deneuve, som gav mig idéen. Hun elsker »Borgen« og synes, Sidse Babett Knudsen er en fantastisk skuespillerinde,« siger Emmanuelle Bercot.

Det fremgår ikke af interviewet, hvor længe publikum må vente på at se Babett Knudsen i »150 Milligram«, men det er ikke første gang Sidse Babett Knudsen gør sig bemærket i det franske.

Hun er uddannet fra Théâtre de l’Ombre i Paris og boede i der fem år. Derudover blev hun i oktober slået til ridder af den franske kunstorden Arts et Lettres.