Sidse Babett nomineret til en Emmy

Det er ikke længere kun i Danmark, at statsminister Birgitte Nyborg Christensen er en kendt og elsket tv-personlighed. Efter tv-serien Borgens store internationale succes er Sidse Babett Knudsen i dag blevet nomineret til den internationale Emmy-pris i kategorien 'Bedste skuespillerinde i en dramaserie'.

Sidse Babett Knudsen er nomineret til en Emmy for Bedste skuespillerinde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De nominerede til den prestigefyldte internationale Emmy blev offentliggjort ved tv-festivalen i Cannes i dag klokken 12. Når selve prisoverrækkelsen afholdes den 19. november i New York, bliver det altså med dansk deltagelse. Det skriver bt.dk.

- Jeg er meget glad. Det er velfortjent af Sidse Babett. Hun har gjort et enestående stykke arbejde, og jeg tror, hun har gode chancer for at vinde, siger DRs dramachef Piv Bernth til BT udsendte reporter i Cannes.

DR havde også indstillet Borgen i kategorien 'Bedste dramaserie' og serien Lykke i kategorien 'Bedste komedieserie', men det var altså kun Sidse Babett, der faktisk blev nomineret.

- Vi havde selvfølgelig håbet på flere. Vi synes, at Borgen havde fortjent at blive nomineret, men nu laver vi jo en tredje sæson, så vi prøver igen næste år, siger DRs dramachef Piv Bernth.

Prominent selskab

Emmy-prisen er tv-branchens svar på Oscar-statuetterne, der uddeles i filmbranchen. Skulle Sidse Babett gå hen og vinde, vil hun komme i særdeles prominent selskab. Sidste år vandt Claire Danes nemlig prisen for bedste skuespillerinde for serien 'Homeland.'

I 2008 var Sofie Gråbøl nomineret til Emmy-prisen i samme kategori for sin rolle som Sarah Lund i DRs krimiserie Forbrydelsen. Dog blev det ikke til en pris til vicekriminalkommissæren i gummistøvler og striktrøje.

DR har tidligere vundet Emmy-statuetten for serierne 'Rejseholdet,' 'Nikolaj og Julie' samt 'Ørnen.'