Sidse Babett høster fransk ridder-titel

Skuespiller Sidse Babett Knudsen udnævnes til ridder af den franske kunstorden Arts et Lettres for sin rolle som Birgitte Nyborg i TV-serien Borgen.

ARKIVFOTO. Sidse Babett Knudsen er blevet udnævnt til ridder af den franske kunstorden Arts et Lettres for sin rolle som Birgittte Nyborg i DR-dramaserien Borgen. Billedet er fra september 2012, da Sidse Babett modtog Lauritzen-prisen. (Foto: Claus Bech/Scanpix 2012) Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det franske kulturministerium er så vild med statsminister Birgitte Nyborg fra DR-serien Borgen, at kvinden bag rollen, Sidse Babett Knudsen, nu slås til ridder af den franske kunstorden Arts et Lettres.

Frankrigs ambassadør i Danmark, François Zimeray, siger i en pressemeddelelse, at Sidse Babett Knudsen er en af sin generations bedste skuespillere.

»Hun er fantastisk, troværdig og talentfuld. Heri har hun en enorm magt. Men ud over hendes personlige kvaliteter så ønsker Frankrig at belønne, at Sidse Babett Knudsen gør Danmark til et foregangsland for ligestilling,« siger han.

Skuespilleren har tætte forbindelser til det franske. Hun er uddannet på Théâtre de l’Ombre i Paris og boede i der fem år. Og nu hvor den danske TV-serie over foråret har fået stor succes i Frankrig, ser det franske kulturministerium Sidse Babett Knudsen som en enestående repræsentant for fransk kunst- og kulturliv i Danmark.

Skuespilleren selv er glad for anerkendelsen.

»Det er en stor glæde og ære at modtage den fornemme franske udmærkelse. Siden min studietid i Frankrig har jeg haft et særligt forhold til landet, og derfor har det også været en særlig fornøjelse, at Borgen er blevet så flot modtaget af franskmændene,« siger Sidste Babett Knudsen.

Udnævnelsen finder officielt sted 7. oktober på Den Franske Ambassade i København.