Showdown i Seoul

Ret underholdende gangster-epos fra den koreanske underverden.

Er du enig med berlingskes anmelder?

Skriv din egen mening | Se hvad andre læsere mener.

Det er et eksotisk gangster-epos. Med en stilig, asiatisk antihelt, der er lige så korrekt i sine buk for bossen, som han er kvik med håndkantslagene. Han er dertil lige så uafvendeligt på vej mod det store showdown som en ensom hævner i en Sergio Leone western (lydsporet er tilmed udstyret med høj trompet på strygerbaggrund).

Alt sammen på grund af en uheldsvanger forelskelse. »A Bitter Sweet Life« er i det hele taget ret underholdende.Vi er i Seoul. I den sydkoreanske hovedstads underverden.

Skal man karakterisere Kim Jee-woons film for en vesterlænding, er det en slags Tarantino i asiatisk forklædning. Plottet er simpelt. Ingen af figurerne er specielt dybe, enkelte er dog uudgrundelige. Derimod er voldskoreografien udsøgt og tungen i kinden til at fåøje på.

Den ulasteligt loyale Sun-Woo har været barchef og udsmider for sin boss Kang i syv år, da denne skal på forretningsrejse og beder Sun-Woo holde et vågent øje med sin nye, unge trofækæreste Hee-Soo. Bossen frygter, at pigen er ham utro. Sun-Woo overrasker elskerinden med en ung elsker. I sin fascination af hende træffer han et skæbnesvangert valg. Pludselig jagtes han ikke blot af sine hidtidige fjender, men også nådesløst af sine egne.Kim Jee-woon er ikke karrig med at udstille sine vestlige instruktør-forbilleder. Her er både Tarantino- såvel som Scorsese-citater. Samtidig er action-sekvenserne i effektivitet på højde med John Woo.

Folk udånder i pøle af eget blod. Og når vi når frem til det endelige opgør, tømmes den gangster-filmiske værktøjskasse for alle remedier påén gang samtidig med alle kamrene i alle tilstedeværende håndvåben. Som sagt: Det er i det hele taget ret underholdende. Til gengæld er det ikke ligefrem originalt, bortset fra at det sker i Seoul.

Berlingske Tidende indbyder læserne til at give deres holdning til aktuelle udgivelser og begivenheder. De bedste bidrag kommer i avisen.

Skriv kort og kontant og klik på det antal stjerner den fortjener.

Skriv din egen anmeldelse