Shaka Loveless ser frem til nostalgisk gensyn

Sanger og musiker Shaka Loveless er vokset op ved Skanderborg. Allerede som barn kom han på festivalen, hvor hans far optrådte, og siden har han selv spillet med blandt andre Medina, Outlandish og Gypsies. På søndag optræder han med sit eget band.

Shaka Loveless har hitten hele sommeren med nummeret Tomgang. Han har optrådt adskillige gange på Skanderborg Festival med andre bands, men i år er første gang, han optræder i eget navn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Benita Marcussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad er din tilknytning til byen?

- Da jeg var 7 år, flyttede min familie til Alken, som ligger lige uden for Skanderborg, så derfor er der noget nostalgisk ved at skulle spille på festivalen. Det er ret specielt at stå og spille og vide, at min mor bor fem minutter derfra i bil.

Byen Skanderborg har også rent musikalsk haft en stor betydning for mig. Den første koncert jeg spillede med mit gamle band Electric Gypsies, var for eksempel på Morten Børup Skolen i Skanderborg.

Hvor mange gange har du deltaget i/optrådt på festivalen?

- Jeg har optrådt med rigtig mange forskellige bands på Skanderborg Festival. Jeg optrådte med Gypsies på scenen, som dengang hed Langtbortistan. Og ellers har jeg blandt andet spillet sammen med Outlandish, The William Blakes, Medina og Kasper Winding.

Jeg har også været med som gæst i rigtig mange år. Jeg kom der jo også, før jeg spillede selv. Jeg har i hvert fald deltaget over ti gange. Allerede som barn kom jeg der for at høre min far spille. Min far hedder James Loveless og er bluesmusiker og har også optrådt med mange forskellige bands på Skanderborg Festival. Sidst jeg så ham, optrådte han med Shades of Blue.

Hvad er dit bedste festivalminde fra Skanderborg?

- Jeg har rigtig mange gode minder. Men et af de bedste er, da jeg spillede med Gypsies nede ved vandet i området, der hed Langtbortistan. Selvom det var tidligt på dagen, var der fuldstædigt fyldt af mennesker, og vi var helt oppe at køre. Det var virkelig fantastisk.

Men generelt betyder Skanderborg Festival bare rigtig meget for mig. Derfor plejer jeg også at deltage i hele festivalen, selvom jeg kun skal optræde en enkelt dag. Jeg elsker stemningen der, og mange af de gamle drenge er der.

Har du en sjov anekdote fra Skanderborg Festival?

- Jeg har mange sjove anekdoter, men dem vil jeg gerne holde for mig selv. Men jeg har et godt minde mere, selvom jeg kun kan huske det ret svagt. Jeg var nok 7-8 år, og jeg var med min far på festivalen, fordi han skulle optræde med et bluesband. Det må have været en af de første gange, jeg var med ude at se min far optræde. Jeg kan huske, vi ventede omme i backstageområdet sammen, hvor jeg fik helt vildt optur over den stemning, der var. Alle folk kendte hinanden og hyggede sig sammen, og man kunne få alt det, man pegede på. Det var en af de første gange, jeg tænkte, at det kunne jeg også godt tænke mig at lave.

Hvad glæder du dig mest til at opleve i år?

- Jeg glæder mig rigtig meget til for første gang at skulle optræde i mit eget navn på lige præcis den festival, fordi det er i min gamle hjemby. Og jeg ved, at der vil være mange af mine venner og familiemedlemmer blandt publikum.