Sexanklager bringer sidste sæson af »House of Cards« i fare

Skuespilleren Anthony Rapps anklager mod Kevin Spacey for at have gjort seksuelle tilnærmelser, da Rapp var en barnestjerne på 14 år, får nu Netflix til at suspendere optagelserne af sjette og sidste sæson af den populære serie.

Kevin Spacey har opnået nærmest ikonstatus som den skruppelløse Frank Underwood i »House of Cards«. Nu bringer anklager mod ham for overgreb på en mindreårig seriens sidste sæson i fare. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mario Anzuoni

Fans af Netflix-serien »House of Cards« kommer muligvis til at kigge langt efter sjette sæson af det politiske drama, efter at producenterne har besluttet at sætte optagelserne på pause.

Det er skuespilleren Anthony Rapps anklager mod Kevin Spacey - seriens absolutte hovedrolleindehaver som præsident Frank Underwood - for at have gjort seksuelle tilnærmelser til ham for 30 år siden, da Rapp var en kun 14-årig barnestjerne, der har fået Netflix og seriens producent, Media Rights Capital, til at slå bremserne i.

Ifølge flere medier udsendte de tirsdag en erklæring om, at man vil suspendere optagelserne indtil videre for at få tid til at overveje situationen og dens konsekvenser for de medvirkende.

Anthony Rapp har over for nyhedssitet Buzzfeed fortalt, hvordan Spacey under en privat fest i sit hjem lagde drengen på sengen i soveværelset og sig selv oven på ham.

»Jeg var klar over, at han gjorde seksuelle tilnærmelser,« har Rapp forklaret.

Kevin Spacey stod mandag frem med en undskyldning til Anthony Rapp. Han skriver på Twitter, at han ikke husker episoden.

»Men hvis jeg optrådte, som han siger, så skylder jeg ham en alvorlig undskyldning for at have udvist, hvad der måtte have været en stærkt upassende, beruset opførsel,« skriver han.

Samtidig står 58-årige Kevin Spacey nu åbent frem som homoseksuel.

»Jeg har elsket og haft romancer med mænd igennem mit liv, og jeg vælger nu at leve som bøsse. Jeg ønsker at håndtere dette ærligt og åbent, og det begynder med, at jeg undersøger min egen optræden,« skriver han.

Anklagen mod Spacey har også fået andre konsekvenser. The International Academy of Television Arts & Sciences har tilbagekaldt den hæderspris, 2017 International Emmy Founders Award, som akademiet ville have tildelt ham, oplyser AP.

Prisen, der gives til en person, som »krydser kulturelle grænser for at berøre menneskelighed«, skulle have været overrakt ved et gallaarrangement 20. november i New York. Prisen er tidligere givet til blandt andre instruktøren Steven Spielberg.

Netflix meddelte for nylig, at sjette sæson af »House of Cards« ville blive den sidste. Nu er det et åbent spørgsmål, om der overhovedet bliver en sjette sæson.