Seriefråseri er mest for kvinder

Kvinder napper oftest flere serieafsnit i træk, viser undersøgelse. Hver femte dansker som streamer TV, gør det i over seks timer om ugen.

Downton Abbey - en af de mange serier, der kan indtages i store mængder på streamingtjenester - i dette tilfælde Netflix. Fold sammen
Læs mere
Foto: -

Der er 20 sekunder til næste afsnit går i gang - og de er allerede næsten gået. Så er det fristende lige at nappe et ekstra afsnit Narcos eller måske nærmere sidste års udgave af Downton Abbey. I hvert fald er det mest kvinder, der giver sig hen til serie-fråseri - eller binge watching, som det oprindelige udtryk er.

Det viser en undersøgelse, som Epinion har foretaget for teleselskabet 3 blandt 1.000 danskere, der angiver, at de streamer TV. Her siger 63 procent af de adspurgte kvinder, at de ofte ser to eller flere afsnit af gangen, når de streamer. Tallet for mænd er 48 procent. Det er også kvinderne, der lægger mest vægt på serierne og muligheden for at se flere af dem, som svar på spørgsmålet om, hvilke fordele der er ved streaming. Begge køn er dog enige om, at den store fordel er, at man kan se film og serier, på det tidspunkt man vil.

Det kommer næppe som nogen overraskelse, at danskerne for alvor har taget streamingen til sig de seneste år. I 3's netværk er streaming-trafikken steget med 1.000 procent siden 2012, og ifølge Epinions undersøgelse ser hver femte af de spurgte mere end seks timers streaming-TV om ugen, mens hver fjerde angiver, at de ser mellem tre og fire timer om ugen.

»For mange har seriestreaming overtaget bogens rolle. På samme måde som i episke romaner engagerer vi os i seriekarakterernes udvikling, som afsnittene skrider frem. Derudover gør det konstant voksende udvalg af kvalitetsserier på streamingtjenesterne det muligt at finde netop de emner og temaer, der matcher vores interesser bedst. Vi forventer, at tidsforbruget vil fortsætte med at vokse,« siger digital analytiker Claus Bülow Christensen fra Zibra Digital Media Group i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen fortæller ikke, hvor mange der slet ikke har gang i streaming. I 2014 gennemførte Danmarks Statistik en undersøgelse, der viste, at ca halvdelen af danskerne jævnligt streamer film og serier. Aldersmæssigt med stor spredning - fra 83 procent af de 16-24 årige til 12 procent af dem over 75 år.

Også i 2014 viste en undersøgelse hos BFE (Brancheforening for Forbruger Elektronik), at 30 procent af danskerne havde en betalt streamingtjeneste, som Netflix, HBO Nordic eller Viaplay. Dertil kommer så de gratis tjenester som DR.dk og You Tube.