Serie-morder film på vej fra Lars von Trier

Filmoptagelser starter til efteråret i Sverige, var nyheden fra Cannes.

Lars von Trier i Berlin for to år siden med en T-shirt med Cannes-logoet og teksten Persona Non Grata. Det afviser Cannes-ledelsen dog. Nu er von Trier så i gang med en ny film.  Fold sammen
Læs mere
Foto: JOERG CARSTENSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For nogle måneder siden annoncerede filmselskabet Zentropa, at Lars von Trier var i gang med et nyt filmprojekt, og filmen "The House That Jack Built" er nu nået et skridt nærmere realiseringen, lød det fra Zentropaproducer Louise Vesth på et pressemøde lørdag i Cannes.

»Filmen handler om seriemorderen Jack. Vi følger ham over 10 år og oplever, hvordan han kommer ind i mordene, og hvordan han tager flere og flere chancer for at lave det perfekte stykke kunst ud af mordene,« fortalte Louise Vesth.

Filmen, der får et budget på ca. 75 millioner kroner, kommer til at tage noget tid, da den skal optages over omgange. Optagelserne starter til efteråret i Trollhättan i Sverige og fortsætter så i 2017 i København. I mellemtiden vil Lars von Trier så have mulighed for at skrive om i manuskriptet, forklarede Louise Vesth.

»Lars ønsker, at filmen skal foregå i staten Washington, og ligesom han gjorde med »Dancer in the Dark«, regner han med at finde en location i Film Väst-området til det,« sagde Zentropa-produceren på pressemødet, der netop blev afholdt af den svenske regionale co-producer, Film Väst.

Filmholdet er i øjeblikket i gang med castingen til »The House That Jack Built« og forventer, at det bliver enblanding af amerikanske og europæiske skuespillere, som von Trier har for vane. Om udgangspunktet for filmen sagde Louise Vesth, at Lars von Trier ønskede at følge det, han startede med i »Nymphomaniac« omkring afvigere.

»Vi tror på, det bliver en meget smuk film, men også en rystende historie,« sagde Louise Vesth ifølge magasinet Screen.

Sidste gang Lars von Trier selv var i Cannes, var med premieren på Melancholia i 2011, hvor han vakte skandale, da en replik på pressemødet om sympati for Hitler blev taget lige lovlig bogstaveligt.

Han blev nærmest smidt ud fra festivalen, men festivalens kunsteriske leder Thierry Fremaux har siden erklæret, at von Trier er velkommen med nye film.

»Nymphomaniac« havde premiere til Berlin-festivalen i 2014, men det handlede angiveligt mest om timing.