Selv et »mellemafsnit« kan være stærkt

»Game of Thrones« rammes af hundegalskab i et afsnit, der leverer mere, end det lover. Advarsel: Spoilers.

Foto: HBO Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Mellemafsnit«.

Ordet er kendt blandt fans af TV-serier. Det dækker over de afsnit, der ikke byder på de store fortællemæssige højdepunkter, men i stedet fokuserer på at vikle eksisterende og nye historietråde ind og ud af hinanden. Syvende afsnit i sjette sæson af »Game of Thrones« er netop en af disse ofte udskældte, men helt igennem nødvendige episoder. Heldigvis var »The Broken Man« et stærkt mellemafsnit.

Et af de gode elementer var, at vi fik en fuldendt minihistorie – en slags novelle midt i den store roman. Og som det er blevet sædvane i denne sæson, var det med en karakter, vi havde både afskrevet og glemt. The Hound (også kendt som Sandor Clegane) trådte i begyndelsen og slutningen af afsnittet ud af glemslen og tilbage på den store scene.

I de første sæsoner var det en fornøjelse at følge hans forvandling fra bæst i Lannister-hæren til en ofte heltemodig beskytter og rejsekammerat til Arya Stark. Forholdet mellem det umage par endte dog brat, da The Hound mødte Briennes klinge og blev efterladt siddende døende op ad en klippe. At se ham vende tilbage og arbejde hårdt på at bygge en kirke med et mindre fællesskab af troende gav en tiltrængt pause fra de fire-fem større plottråde, der indtil videre har optaget al skærmtiden i »Game of Thrones«. Bøgerne bag serien er allerbedst, når disse historier i historien lever. Godt arbejde.

Vanvittigt begivenhedsrigt

Herligt var det også at følge dialogerne og skuespillet mellem nogle af seriens allerstærkeste figurer.

Jamie Lannister gav den atter som højt-på-strå-hærleder over for Blackfish – Catelyns vejrbidte onkel. Cersei Lannister blev banket på plads af den altid enestående The Queen of Thorns. Arya Stark stak sig alvorligt på sin gode gerning fra forrige afsnit. Der er vel ingen, der reelt tror på, at hun skrives ud af serien nu, men det bliver spændende at følge, om hun efter livsreddende behandling får en sidste chance hos sin lejemordermester, eller om hun flygter til Westeros.

I det hele taget har vi at gøre med en vanvittigt begivenhedsrig serie, når man kan tillade sig at bruge ordet »mellemafsnit« om en episode, hvor en af de absolutte heltinder bliver stukket adskillige gange i maven.

Til sidst et lille pip om de følgende uger. Ser vi tilbage på tidligere sæsoner, har ottende og niende afsnit ofte budt på nogle af de mest iøjnefaldende episoder. Sidste år var det slaget mod The White Walkers ved »Hardhome«. Året inden var det duellen mellem The Mountain og The Viper. I tredje sæson knuste »The Red Wedding« seernes hjerter. I anden sæson var det søslaget ved Blackwater. I første sæson mistede Ned Stark hovedet. Det er sjældent, jeg glæder mig så meget til en mandag.

Hvad: Game of Thrones. Sjette sæson, syvende afsnit: The Broken Man. Hvor: HBO Nordic eller CMore.