Se verdens dyreste maleri

For første gang i 40 år kan almindelige dødelige få muligheden for at se et af verdens dyreste malerier til over 600 mio. kr.

Verdens dyreste maleri - "Nøgen, grønne blade og Buste" af Pablo Picasso - kan ses på Tate Modern i London.  Fold sammen
Læs mere
Foto: STAN HONDA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Historiens dyreste maleri er udstillet for første gang i 40 år. Det skriver El Pais.

I maj sidste år blev den spanske maler Pablo Picassos værk ”Nøgen, grønne blade og buste” (Desnudo, hojas verdes y busto) solgt på auktionshuset Christie’s i New York for 81 millioner euro, svarende til cirka 604 millioner kroner.

Fra i dag har briter og turister mulighed for at se maleriet på museet Tate Modern London.

Dyr elskerinde

Værket, som er et portræt af en af Picassos elskerinder, den unge Marie-Thérèse Walter, på et stort lærred – 160 gange 130 centimeter – er udlånt af den anonyme ejer.

- Det handler om et fremtrædende billede af Picasso, og jeg er glad for, at vi - takket være udlånerens generøsitet – kan udstille det for det britiske publikum, siger direktør for Tate, Nchilas Serota til britiske medier.

Fremvist én gang siden 1936

Før billedet blev solgt i maj sidste år, var det en del af Sidney og Frances Brodys private samling i Los Angeles i næsten fem årtier. De købte værket i 1951 fra Paul Rosenberg, som havde købt det af kunstneren selv i 1936.

Indtil i dag har maleriet kun været udstillet én gang i 1961, i forbindelse fejringen af Pablo Picassos 80 års fødselsdag.