Se Thornings Obama-selfie rydde de britiske forsider

The Sun, Daily Mail, The Times og Telegraph har alle gjort plads på forsiden til USAs, Danmarks og Storbritanniens lederes nu berømte selvportræt - men er billedet mon taget med Thornings eller Obamas telefon?

Den danske statsminister trækker store overskrifter på flere af verdens største aviser dagen efter, at hun, David Cameron og Barack Obama tog et såkaldt selfie. Fold sammen
Læs mere
Foto: Twitter
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»No selfie respect«

Så ubarmhjertigt lyder dommen fra den britiske tabloid-avis The Sun, som onsdag udkommer med ét stort billede på forsiden. Her ses den danske statsminister flankeret af ingen ringere end den britiske ditto og verdens mægtigste mand, den amerikanske præsident.

Thorning, Cameron og Obama så deres snit til at lave et såkaldt selfie - et selvportræt med mobilen - under mindehøjtideligheden i Sydafrika for afdøde præsident Nelson Mandela tirsdag. I Danmark spredte billedet sig som en storm på de sociale medier, men billedet har også vist sig at have internationalt potentiale. I dag er det på forsiden af en lang række af verdens største papiraviser.

The Sun skriver under de fede forside-typer: »Cam og Obama på plat billede«.

Daily Mail bringer billedet med teksten: »Dave (den britiske premierminister David Cameron, red.) og en flirtende dansker og en selfie, som efterlader fru Obama meget utilfreds«.

Også morgenaviserne tager historien op.

The Times bringer billedet med en mere neutral tekst:

»Smil til en speciel selfie«.

Og The Daily Telegraph er på linje med bemærkningen:

»En dag, der er værd at huske: Verdens ledere samlet for at mindes Mandela.«

Den mobiltelefon, som Helle Thorning-Schmidt sidder med, mens hun fotograferer sig selv og de to andre statsledere er en Blackberry Z10-telefon.

Barack Obama kæmpede for at beholde sin Blackberry-telefon, da han i 2009 blev præsident. Og så sent som i sidste uge fortalte han en gruppe unge, at præsidenttelefonen »af sikkerhedsgrunde« fortsat er den canadiskproducerede Blackberry.

Blackberry har altid været erhvervslivets foretrukne telefon, fordi telefonerne dels har fuldt tastatur, dels kører al kommunikation på Blackberrys egne, sikrede servere.

Barack Obama har dog en iPad fra Apple, som han bruger privat, og ifølge præsidenten har kun ti mennesker hans personlige e-postadresse.

Blackberry Z10-telefonen kom i januar i år men har ikke været den store sællert.

DEBAT | Hvad mener du om verdensledernes selvportræt fra Mandela-ceremonien? Del din mening her i vores Facebook-tråd.