Se de første billeder fra ny Star Wars film

Ny stærk kvindelig hovedrolle i Star Wars spin-off film, hvis første trailer er ude nu.

Så er der nyt blus på Star Wars feberen. Knap fire måneder efter premieren på »Star Wars VII - The Force Awakens«, der med bulder, brag og lyssværd fik gjort hele Stjernekrigs-verdenen aktuel igen og slog diverse filmrekorder, præsenterer det Disney-ejede Lucas-film nu de første billeder fra næste film i universet - »Rogue One - A Star Wars story«.

Det er altså ikke næste film i Star Wars-serien - den er først planlagt til december 2017 - men derimod den første af en række såkaldte spin offs fra Star Wars universet - film der foregår i den samme tid og galakse fjernt herfra, men med andre personer i hovedrollerne.

I »Rogue One« spilles hovedrollen af Felicity Jones, der hermed står for en ny ung, stærk kvinde i det fordums så mandsdominerede univers. Hun er del af en oprørsgruppe, der skal forsøge at stjæle planerne til Imperiets Dødsstjerne. Filmen foregår lige før »A New Hope« - den først producerede Star Wars film, der i det store føljeton-regnskab er nummer fire.

Det kan godt være lidt forvirrende at finde rundt i rækkefølgen, men til gengæld er det ud fra traileren at se let at genkende stormtropper, stjernekrydsere, droider og alt det andet gear, der hører sig til i Stjernekrigsfilmene. Ud over den kvindelige hovedrebel dukker Forest Whittaker op i filmen, der også har danske Mads Mikkelsen på rollelisten, ifølge rygter i rollen som en af opfinderne af Dødsstjernen, der prøver at gøre det godt igen.

Filmen er instrueret af Gareth Edwards, der er mest kendt for at stå bag monsterfilmen »Godzilla«, og han har tidligere sagt, at han  godt kunne tænke sig, at give Stjernekrigs-verdenen et mere råt udtryk.

Rogue One får premiere i år til december og går det, som Disney håber, vil der være en film fra Star Wars-galaksen hvert år i juletiden en årrække frem.

Se traileren her: