Saybia-sanger gør comeback efter tragedie

Over to år efter en familietragedie er Søren Huss tilbage i musikken og har gode nyheder om Saybia.

Foto: Mogens Flindt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der har været noget nær total tavshed omkring en af landets bedste sangere i mere en to- og et halvt år. Langt væk fra rampelys og store scener har den populære- og prisbelønnede rockgruppe Saybia's forsanger Søren Huss levet med konsekvenserne af, at hans kæreste og mor til parrets to-årige datter blev dræbt i en tragisk højresvingsulykke. Søren Huss flyttede hjem til sin familie i Nyborg og satte musikkarrieren på hold. 

I mere end ét år har rygterne svirret i musikbranchen om Søren Huss' comeback. Selv folk helt tæt på bandet har været i mere end tvivl om, hvorvidt Søren Huss overhovedet ville synge igen, samt om Saybia overhovedet ville fortsætte. Det korte svar er "ja" til begge dele. 

Til oktober udsender Søren Huss således sit første soloalbum, og i modsætning til Saybia er det sange på dansk. Og det kommer naturligvis til at berøre den forfærdelige hændelse. Albummet er netop indspillet med hjælp fra mange-årige helt nære venner. Det skal mikses færdigt i disse dage i København. 

Alene de tidlige demoversioner af sange udløste ifølge Berlingske Tidendes oplysninger en veritabel budkrig iblandt de største danske pladeselskaber. Alle ville have Søren Huss. Som endte med at skrive under på en kontrakt med den danske afdeling af verdens største pladeselskab, Universal Music, der også omfatter en option på yderligere ét album.  

Inden oktober sker der allerede ting og sanger i Saybia-regi. Dels spiller Saybia koncerter i juli i Holland, hvor bandet er voldsomt populære, og til august i Schweiz. Derudover er også på nippet til at gå i gang med at lave et nyt og fjerde album fjerde album. Det har endnu ikke udgivelsesdato.