Saveus efter succesfuld koncert: Det var et sidestik af følelser

Saveus var hele følelsesregisteret igennem op til koncerten på Roskilde Festival. Onsdag kom forløsningen.

Saveus åbnede onsdag Orange Scene på årets Roskilde Festival. Forinden var gået måneder med intense forberedelser og følelsesmæssige rutsjebaneture. Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er stadig ikke helt synket ind. For 24 timer siden stod de på Orange Scene og åbnede Roskilde Festival 2018.

Nu sidder de på Dyrskuepladsen dagen derpå, og Saveus har imponeret både anmeldere og festivalgæster.

Fem måneder med intense forberedelser har ledt op til koncerten onsdag, og torsdag sidder følelserne stadig uden på tøjet.

»Jeg har sovet, og jeg har ikke adrenalin i hele kroppen længere, men jeg er stadig ude af min krop,« siger frontmand Martin Hedegaard og bliver suppleret af trommeslager Mathias Miang:

»Den kan man leve højt på i nogle dage.«

Anmelderne dryssede alt fra tre til seks stjerner ud over bandet for dets optræden, som særligt blev rost for at være energifyldt.

Ekstra Bladet bemærkede, at en massiv publikumsskare var mødt op for at se koncerten, og oppe på scenen var Saveus også blæst bagover.

»Der i »Levitate Me«, hvor vi sagde: »Kan I klare en mere, Roskilde?, der vidste man bare, at nu skulle den have det allersidste. Vi gav slip og omfavnede, hvad der skete. Vi gik i et med publikums eufori, og det gik op for mig, hvad vi havde præsteret,« siger Martin Hedegaard.

»Jeg endte et sted, hvor jeg ikke kunne tage mere ind. Da vi spillede vores mest stille nummer, gik koncerten op i en højere enhed. 80.000 mennesker stod og lyttede til en stille sang, og der formede sig en knude i maven på mig. Jeg kunne mærke, at jeg næsten ikke kunne holde til mere, og under de to sidste numre var det nærmest et sidestik af følelser. Det var så overvældende,« siger Simon MacGregor Haar Mønsted, der spiller keyboard.

For to år siden spillede Saveus på den noget mindre Countdown-scene på Roskilde Festival, men målet om Orange Scene har hele tiden stået soleklart for Saveus, fortæller de.

»Jeg ville lyve, hvis jeg sagde andet. Jeg har altid sagt, at det var det, jeg gerne ville, og det har jeg altid sigtet efter. Jeg er også stolt af at sige, at det er det, jeg har peget på og sagt, at vi skal.«

»Det har været en drøm, lige siden jeg første gang så nogen på Orange. Men der har været mange skridt på vejen dertil, og jeg er stolt af, at vi ikke har forhastet os,« siger Martin Hedegaard.

For nu gælder det derfor om at nyde, at målet blev indfriet, påpeger Kasper Krabbe, som er guitarist i Saveus.

Men selv om de nu kan sætte flueben ved Orange Scene, er der stadig mere at komme efter, påpeger Simon MacGregor Haar Mønsted.

»Vi kan potentielt komme på hovedprogrammet og spille Orange Scene om natten om mange år. Det kunne også være fuldstændig sindssygt, men der er noget særligt ved åbningen af Orange, som vi aldrig nogensinde får lov til at gøre igen.«

»Den her oplevelse vil altid stå som et unikt øjeblik. Det er så vild en periode for os. Vi er vokset med den her opgave som venner, musikalsk og på scenen,« siger han.

/ritzau/