Satanister vil opføre statue af Satan

Oklahoma City er blevet skuesplads for en kamp om retten til at opføre monumenter på offentlig grund. En gruppe satanister vil opføre en statue af Satan.

Udsnit af en tegning af statuen, som er foreslået af gruppen The Satanic Temple.  Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En gruppe satanister fra New York, der kalder sig "The Satanic Temple", vil gerne opføre et satanisk monument i Oklahoma City. Monumentet skal stå foran Oklahoma State Capitol, der er regeringsbygning for staten Oklahoma, ved siden af en religiøs statue, der omhandler De Ti Bud. 

De Ti Bud-statuen er opført for private penge og under store protester. En række grupper mener, at når politikerne vil godkende den statue, skal de også godkende monumenter for andre trosretninger og særinteresser. 

Ud over satanisterne har bl.a. People for the Ethical Treatment of Animals, satiregruppen Church of the Flying Spaghetti Monster og en gruppe hinduer også søgt om tilladelse til at opføre et monument foran regeringsbygningen, skriver philly.com. 

"The Satanic Temple"s monument indeholder et stort pentagram og Satan som en figur med vinger og gedehoved, der er flankeret af et barn på hver side. Tilskuere kan så sætte sig på skødet af den sataniske figur. 

Ifølge gruppens talsmand, Lucian Greaves, vil monumentet kunne blive en turistattraktion.

“Statuen vil være et lys af medfølelse og empati for alle levende væsner. Samtidig vil statuen have en funktion, da den kan ævre en stol for mennesker i alle aldre, der kan sidde på Satans skød for at få inspiration og fordybelse," siger han til philly.com og tilføjer:

"Det handler i sidste ende om ytringsfrihed." 

Oklahomas politikere er dog ikke umiddelbart til sinds at godkende opførelsen af den sataniske statue. Byens bevarelsesudvalg har vedtaget, at der ikke vil kunne opføres flere statuer, indtil en retssag anlagt mod de Ti Bud-monumentet er afgjort.