Sangerinden Linkoban er død, 30 år gammel

Til det sidste håbede hun. Håbede, at alternativ behandling i udlandet kunne redde hende, efter de danske læger havde opgivet. Men sådan endte det ikke. Onsdag sov den danske sangerinde Linkoban ind.

Tv: Linkban i et af de sidste billeder, hun lagde op på Instagram. Th: Linkoban optræder til P3s 50-årsfest i 2013. Fold sammen
Læs mere

For halvandet år siden fik Ling Ly - der gemmer sig bag kunsternavnet Linkoban - konstateret kræft i stadie fire.

Siden spredte sygdommen sig aggressivt og ramte hendes lymfekirtler. Hun gennemgik både kemoterapi og stråling, men intet hjalp.

Til sidst kunne de danske læger ikke tilbyde rapperen mere behandling. Flere af hendes venner gik derfor sammen for at indsamle penge til alternativ behandling i Tyskland. Behandlingen skulle stoppe kræften, der blot fortsatte med at sprede sig.

På de sociale medier fortsatte hun sideløbende med at opdatere om ny musik og give et indblik i hendes hverdag midt i kræften. Så sent som i slutningen af oktober udgav hun et nyt nummer, 'Hide The Dirt', og i slutningen af november stod flere af hendes kolleger - deriblandt Suspekt, Jooks, AVAVAV og Benal - på scenen i Pumpehuset i København for at spille en støttekoncert, hvorfra pengene skulle gå til indsamlingen, skriver bt.dk.

'En skinnende stjerne og et utroligt menneske'

Siden blev der stille omkring hende. Og torsdag kom beskeden på hendes officielle Facebook fra hendes venner og familie. Linkoban var sovet ind onsdag.

»Vi takker jer alle inderligt for jeres kærlighed og støtte til Ling. Det har betydet så meget for hende og alle os omkring hende,« skriver de i en besked og fortsætter:

»Hun var en skinnende stjerne og et utroligt menneske, og vi håber, at I vil stå sammen med os og værdsætte hendes minde og lade hendes musik fortsætte med at leve.«

Hi everyone, As most of you who have been following Linkoban here knows, Ling was diagnosed with cancer a year and a...

Opslået af Linkoban på 18. februar 2016

Linkoban var blandt andet er kendt for numrene 'Like This', 'Popgun Track' og 'Oh Oh'.

Hun blev 30 år.

Nedenunder kan du se et af de sidste billeder, hun postede på sin Instagram.

Where is my mind, wheeere is my mind

Et billede slået op af linkoban (@linkoban) den

I en tidligere udgave af artiklen fremgik det, at Linkoban blev 29 år gammel. Hun blev 30.