Samson er den nye dreng i superhelteklassen

Tegneserier med Batman og Superman får nu konkurrence. Et stort amerikansk forlag lancerer biblen som tegneserie.

Traditionelle superhelte som fx Superman her, spillet af Christopher Reeve i 1978, har længe været indiskutabelt populære. Nu mener et forlag, at der er et tilsvarende stort marked for religiøse tegneserier. Fold sammen
Læs mere
Foto: HO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det amerikanske forlag Kingstone publicerer i år 12 tegneseriehæfter med i alt 2.000 sider med biblens fortællinger.

De mange sider fortæller hele biblen, både det gamle og det nye, og er ikke tænkt som en gammeldags tegnet fortælling, men skal tage kampen om med de populære tegneseriehæfter som Batman, Superman, Hulken og alle de andre populære helte.

Forlaget Kingstone mener, at der er en kæmpemarked for religiøse tegneserier. Kingstones talsmand Art Ayris siger, at biblen er den bedst sælgende bog nogensinde, og at TV-udsendelser om biblen er populære.

Således har den amerikanske kanal History Channel havde stor succes med en ny tv-serie om biblen. Han siger til Guardian: »Vi regner med at tegneserien bliver en klassiker. Jeg er forbløffet over, hvor lidt yngre generationer kender til biblen, så vor tegneserie er også møntet på dem, og her kan tegneserie formatet slå bro over kløften.«

Forlaget har bragt tegnere ind som tidligere arbejdere med superhelte tegneserier. Kingstones forsøg med at gøre biblen til et tegneserie er ikke første forsøg i den retning. I 1975 blev de første kapitler i Det gamle Testamente lavet til en tegneserie og tegneren Siku, der stod for tegneseriehelten Judge Dredd, lavede i 2008 en japansk manga-tegneserie over biblen.

Den legendariske tegner Robert Crumb, der var den helt store tegner i tiden efter ungdomsoprøret, lavede i 2009 en mere satirisk udgave af skabelsesberetningen.

Men med Kingstones forsøg er det første gang, så vidt vides, at hele hændelsesforløbet i Det gamle og det nye Testamente bliver tegnet.