Salomonsen: Skanderborg er peace and love

Danmarks rockmama Sanne Salomonsen er vild med de kærlige mennesker og de sjove fester på Skanderborg Festival. For hende er festivalen ren "peace and love".

Sanne Salomonsen havde en fest på  Rytmehans på årets Skanderborg Festival. Fold sammen
Læs mere
Foto: Camilla Rønde
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad er din tilknytning til festivalen?

Jeg føler en enorm tilknytning til festivalen, fordi jeg faktisk har været med, siden det startede. Vi var ikke med på den allerførste, men siden den anden festival, har jeg været her så mange gange.

Jeg var her med Sneakers, med Anne Linnet Band og med Cowgirls - og jeg har været her som solist med mit eget band. Så Skanderborg er bare en del af min sommer, og jeg er taknemmelig for, at jeg må komme igen og igen. I år har jeg jo fået Polka Verner legatet. Det er fantastisk. Det er så stort altså.

Hvor mange gange har du deltaget i festivalen?

Jeg kan helt ærligt ikke sige, hvor mange gange, jeg har været her. Men jeg er her, når jeg skal være her. Og så er jeg rigtig glad for at få lov til at spille på Rytmehans-scenen, hvor vi spillede i dag (fredag red.). Det er eddermame fedt at spille der. Det vil jeg også næste gang! 

Hvad er dit bedste festivalminde fra Skanderborg?

Der er mange! Jeg vil sige, at vi har haft nogle rigtig gode fester.

Noget af det fede er jo, at man render ind i rigtig mange af sine kollegaer, som man måske ikke har set i lang tid, og så opstår der jo en gang imellem nogle fester, som man ikke rigtig kan beskrive. Men det er sjovt, så der er en del af de minder.

Et minde, jeg er ret vild med er fra forrige år, hvor jeg spillede her. Der spillede min søn der, hvor vi har spillet i dag med sit heavyband. Det er altså sjovt, når man spiller samme sted, som sin søn. Jeg sad oppe på scenen med ørepropper, for de spiller heavy og det er eddermame højt!

Har du en sjov anekdote fra Skanderborg Festival?

De er så kærlige, de her mennesker på Skanderborg. Da jeg udsendte min seneste plade i november, kom der to lagkager så store, så I ikke forstår det, med Festiwalther som glasuren ovenpå kagen. Og da jeg var syg sendte folk hilsner og blomster og gaver. 

Det er meget, meget kærlige mennesker. Det er det, der ligesom kendetegner den her festival, synes jeg. Den der positivitet, som smitter af på alle. Det gør jo, at alle er enormt glade for at se hinanden, og stemningen er fed overalt. Så peace and love på den her festival. I love it!

Hvad glæder du dig mest til at opleve i år?

Jeg glædede mig rigtig meget til at få lov til at spille på den scene, vi lige har spillet. De sidste mange år har jeg stået og spillet på Bøgescenen, så jeg tænkte bare yes! 

Jeg er meget vild med den stemning, der er på Rytmehans. Ikke fordi den er dårlig på Bøgescenen, men det er bare en anden stemning. Det føles som om, at der er endnu flere mennesker på Rytmehans, og de er lidt vildere, fordi de ikke sidder ned. Jeg synes, at det var sygt fedt!