Særdeles fredelig festival

Gæsterne på Skanderborg Festival opfører sig indtil videre eksemplarisk. Politiet har kun været involveret i ganske få sager med narkotika og almindelig uorden.

I dag åbner årets Smukfest, Skanderborg Festival, for alvor op med koncerter og fest på pladsen. Her er det koncert med David Guetta, der lukkede Bøgescenen, hvor publikum havde ventet i spænding. Fold sammen
Læs mere
Foto: Camilla Rønde
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kun ganske få gange har der været brug for politiets indsats på festivalpladsen i Skanderborg, hvor folk hygger sig sammen på den rigtige side af loven. Skanderborg Politi er til stede på pladsen, men har indtil videre ikke noget særligt at bemærke.

- Det har været stille og roligt, og jeg har ikke noget stort at bemærke. Vi har kørt rundt til campingpladserne og taget nogle stikprøver for narkotika, men eller har vi kun været involveret i et par sager med almindelig uorden, siger Frits Kjeldsen, der er vicepolitiinspektør ved Skanderborg Politi.

Tre biler med narko

Tirsdag foretog Skanderborg Politi sammen med Skat en række kontroller af biler på vej på festival, men heller ikke her kan Frits Kjeldsen berette om de store ulovligheder. 

- Vi tjekkede bilerne for spiritus og narkotika, men fandt kun tre biler med narko. Desuden fik Skat tre afgiftssager, men festivalen er langt hen af vejen forløbet fredeligt, og det er vi jo kun glade for, siger han.

På sidste års festival var politiet involveret i en af de mere sjældne sager, hvor en mand truede en gæst med et jagtgevær, fordi vedkommende havde tisset i hans have. Men sager af den karakter har politiet heller ikke haft i hænderne i år.