Sådan skal antikkens Pompeji sikres

Italiens nye premierminister opfordrer landets erhvervsliv til at bidrage økonomisk til redningen af Pompeji.

Voldsom regn har skadet Pompeji, og nu forsøger den italienske regering af få landets erhvervsliv til at bidrage økonomisk til genopbygningsarbejdet. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARIO LAPORTA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kraftige regnskyl har skabt store ødelæggelser i den antikke by Pompeji i Italien.

Skaderne er så omfattende, at den nye italienske premierminister, Matteo Renzi, forleden bad det italienske forretningsliv om at hjælpe med penge, skriver BBC News.

Den voldsomme regn har udløst jordskred og oversvømmelser i Pompeji, der er på FNs liste over verdens kulturarv, og dertil kommer, at vedligeholdelsen af området har været forsømt.

Den italienske regering vil i første omgang bevilge to millioner euro, cirka 15 millioner kroner, til at sætte arbejdet i gang.

»Italien er et kulturland, og derfor udfordrer jeg erhvervslivet: Hvad venter I på? Den ideologiske afvisning af at lade den private sektor hjælpe må stoppe. Det er ikke kun den offentlige sektor, der kan garantere beskyttelse af vores kulturarv,« sagde Matteo Renzi.

Sidste år blev der vedtaget et bevarings- og beskyttelsesprojekt for Pompeji til 105 millioner euro, hvoraf EU bidrager med 41,8 millioner euro.

Pompeji regnes for et af verdens fineste arkæologiske områder og besøges hvert år af 2,5 millioner mennesker.