Så meget at se, høre og opleve i vinterferien

Jesper Beinov, kulturredaktør. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Planlægningen af næste uges vinterferie kan passende gøres i selskab med denne udgave af magasinet Kultur, hvor vi har fokus på alt om vinterferien. For de, der ikke rejser væk, udfolder kunst- og kulturinstitutionerne store anstrengelser for at trække publikum til, så der er nok til dem, som vil en aktiv ferie.

I de seneste tre uger har Berlingske således varmet op med tre særtillæg, »Alt om Kunst«, »Alt om Museer« og »Alt om Teater«, der også kan findes på her på www.b.dk/kultur. Vi har vægten på, hvad man selv kan se, høre og opleve:

Kunst

Når det gælder kunsten har Statens Museum for Kunst, Louisiana, Aros og Ordrupgaard tænkt på børnefamilierne, så både de små og større kan være med. Arken og Nivaagaard er altid et besøg værd – sidstnævnte har en særudstilling med det dristige tema, »Intet at skjule«.

Og er man på udflugt nær Aarhus, er kunstmuseet i Silkeborg omdøbt til Museum Kirkeby for en stund, hvor 1.200 af Per Kirkebys raderinger udstilles, mens HEART i Herning har forlænget Svend Wiig Hansen-udstillingen, og Kurt Trampedach kan ses i Randers.

Museer

Deres skatte er mange, og også på Nationalmuseet og Glyptoteket kan hele familien komme i ferieugen. For dem der vil høre om, hvordan allerede de gamle grækere og romere formede Europas frihedsorienterede civilisation, har Glyptoteket den skønneste permanente udstilling om Middelhavshorisonten.

Under Kronborgs kasematter er der spøgelseshistorier, som dog næppe vækker Holger Danske. Nærved er M/S Museet for Søfart, der giver den hypermoderne museumsoplevelse.

Nye museer som Den Blå Planet og Moesgaard har i øvrigt også fuldt program tilpasset ferien.

Teater

Teatret og scenekunsten lokker. Og her tænker jeg ikke kun på de rundvisninger bag kulisserne, som Det Kongelige Teater har mange af i den næste uges tid.

»Passion« er temaet for balletmester Nikolaj Hübbes forestilling lørdag – den aften glæder jeg mig selv meget til.

Og netop passion er meget dækkende for, hvad der driver scenekunsten. Uanset om det er Dostojevskijs tungsindige intellektualisme i »Kældermennesket, en lang monolog stærkt fremført af Rasmus Bjerg.

Eller »Indenfor murene«, hvis man vil se Henri Nathansens familiedrama, der har premiere på Folketeatret, eller »Billy Elliot« på Det Ny Teater, der, skal man tro Berlingskes allestedsnærværende teaterredaktør, kan få selv en sten til at græde.

Film

I biograferne er der alene i denne uge premiere på syv film, som vi har anmeldt, og som man kan læse mere om sammen med andre aktuelle film på Berlingskes hjemmeside, http://www.b.dk/film.

Så der er nok af levende billeder i vinterferien!