»Så længe mine ben kan bære mig, vil jeg fortsætte med at komme på festivalen«

Skuespiller Kirsten Lehfeldt er opvokset i Skanderborg og kalder festivalen "gammel kærlighed". Traditionen tro deltager hun i festivalen i år, hvor hun glæder sig til "fri leg".

Kirsten Lehfeldt overrækker årets Polka Verner Legat 2012 til Sanne Salomonsen og Jørgen de Mylius. Ved hendes side står Poul Martin Bonde, festivalens talsmand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Axel Schütt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad er din tilknytning til byen?

- Jeg er født i Skanderborg, så det er min hjemstavnsby. Min mor bor her stadig, og det er jo meget belejligt, for så bor jeg hos hende. Hun har tit haft os alle sammen til at bo hjemme i haven.

Hvor mange gange har du deltaget i festivalen?

- Uh, det har jeg ikke styr på. Men mange! Sammen med Søs (Egelind, red) har jeg jo stiftet Polka Verner Legatet, som vi uddeler hvert år på festivalen til en markant kulturpersonlighed. Så kommer jeg jo meget belejligt hvert år.

Det startede med, at vi et år fik lov at uddele festivalens Spenderbuks-pris på 100.000 kroner. Der fik vi ideen til at gøre os selv uundværlige på Skanderborg Festival. Og så stiftede vi Polka Verner Legatet. Vi fik nedsat en bestyrelse og lavet regler. I starten fik modtagerne 10.000 kroner, nu er det oppe i nærheden af 100.000 kroner. Så det er en dejlig pris, som vi giver til nogen, vi synes, der har gjort en forskel. Det skal ikke bare være til alle dem, der alligevel får alle mulige priser, det må gerne være lidt specielt.

Hvad er dit bedste festivalminde fra Skanderborg?

Jeg synes, jeg har mange fine øjeblikke. Men for eksempel har jeg været med til at dele nogle legater ud, hvor jeg bagefter har tænkt, 'hvor var det godt, jeg nåede det.'

For siden har vi jo mistet nogen af dem. For eksempel Thomas Winding og Otto Brandenburg. Jeg er glad for, at jeg kunne være med til at give dem den anerkendelse.Har du en sjov anekdote fra Skanderborg Festival?

Søs og jeg har jo optaget en hel omgang Kongeriget på den her festival. Det var ét stort øjeblik. Det var simpelthen så sjovt. Jeg har kun gode minder knyttet til den her festival, og så længe mine ben kan bære mig, vil jeg fortsætte med at komme på festivalen.

Hvad glæder du dig mest til at opleve i år?

Jeg har glædet mig rigtig meget til at uddele Polka Verner Legatet til lige præcis de her to mennesker. Kongen af pop og dronningen af rock (Sanne Salomonsen og Jørgen De Mylius, red.). Og nu glæder jeg mig til at komme i gang med fri leg.

Jeg nyder hvert eneste år at være en del af den her fantastiske fest, og det er gammel, gammel kærlighed. Jeg glæder mig som et barn hvert gang, og nå først man er kommet ind og har fået sit armbånd på, så er der dømt rent frikvarter.