Så er der endelig godt nyt til (nogle) danske Skam-fans

Op mod 1,6 millioner husstande i Danmark får nu mulighed for at se den hypede norske kultserie.

Op mod 1,6 millioner husstande i Danmark får nu mulighed for at se den hypede norske kultserie. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Føkk! Kødder du?! Serr?!

Sådan var reaktionen blandt mange danske "Skam"-fans, da NRK i slutningen af januar lukkede muligheden for at se den norske public service-kanal på computeren fra Danmark og dermed også muligheden for at se den hypede hitserie "Skam".

Signalskandalen nåede helt til Christiansborg, men nu er der heldigvis en "drittkul" nyhed til seriens mange danske fans. NRK3, som sender serien i Norge, bliver nemlig tilgængelig via YouSee i slutningen af februar.

Dermed kan den norske kultserie streames via mobilapps og computere resten af året, oplyser YouSee i en pressemeddelelse.

- Skuffelsen over ikke at kunne følge "Skam" har fyldt meget hos danskere i alle aldre og hos flere politikere, siger YouSees mediedirektør, Christian Morgan, i pressemeddelelsen.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med nabolandskanalerne, og sammen med dem har vi strikket en løsning sammen, så vi nu kan give næsten halvdelen af danskerne adgang til at streame NRK3, jubler Christian Morgan.

Det betyder, at når fjerde sæson udkommer senere på året, kan den altså også ses fra Danmark, understreger han.

DR sendte seriens første tre sæsoner, og det første afsnit i sæson et er blevet det mest sete program på DR TV nogensinde, oplyste den danske public service-station i slutningen af januar.

I afsnittet, hvor man møder Eva, Noora, Jonas, Isak og alle de andre for første gang på Hartvig Nissens skole i Oslo, blev nemlig set hele 560.000 gange på DR TV.