Russisk reality-TV vil tillade mord og voldtægt i sibirisk isørken

Alt er tilladt hedder det i oplægget til nyt russisk reality-TV program, der skal udspille sig i den sibiriske isørken.

Illustration fra det russiske reality-program Game 2: Winter.  Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Om det er Hunger Games i virkelighedens verden eller Robinson udsat for sibirisk permafrost kan ikke lige slås fast, men sikkert er det, at planerne for et nyt russisk reality-show umiddelbart slår alt andet i brutalitet.

»Game 2: Winter« hedder showet, hvis ide er udklækket af iværksætter og finansmand Yevgeny Pyatkovsky, og som skal udspille sig i den sibiriske udørk under temperaturer ned til minus 40 grader celcius. Hvor deltagerne 1. juli 2017 ifølge planen dumpes i ødemarken og skal overleve her de næste ni måneder, indtil vinderen findes og modtager 1,6 millioner dollars (ca. 11 millioner kroner).

»2000 kameraer, 900 hektar og 30 liv,« som det hedder i annoncen for programmet, der kort forklarer reglerne: Der er ikke nogen. »Alt er tilladt. Slagsmål, alkohol, mord, voldtægt, rygning, alting,« som det hedder.

Alle deltagere skal skrive under på, at de er indforståede med, at de kan få skader eller endda blive slået ihjel. Deltagerne bliver dog ifølge russiske medier advaret om, at politiet ikke er med i TV-aftalen, og hvis de begår forbrydelser, kan politiet komme efter dem. »Vi er på russisk territorium og under russisk lov,« lyder beskeden ifølge Siberian Times, der også rapporterer, at deltagerne får tilladelse til at bruge knive, men ikke skydevåben.

Ifølge initiativtageren, den russiske millionær, Yevgeny Pyatkovsky bliver der ikke noget filmhold, istedet bliver hele området mineret med kameraer, ligesom deltagerne skal have bærbare kameraer med. Og så bliver der sendt over nettet uafbrudt  og oversat til engelsk, fransk, tysk, spansk, kinesisk og russisk, lyder det fra russeren.

Deltagerne - alt 15 mænd og 15 kvinder - kan enten betale sig til at deltage for en pris på godt en million kroner, eller blive udvalgt gennem en seerkonkurrence, forestiller den russiske entreprenør sig. De 30 udvalgte får så overlevelsestræning af russiske Spetznaz-tropper i nogle måneder op til konkurrencens start, skriver Sputnik News, så de er klar til at bygge shelters og modstå strabadserne.

Der bliver intet lægeteam, og selv med helikopter tager det halvanden time at nå ud til det sibiriske område, hvor reality-showet skal udspille sig - men hver deltager får dog en panik-knap, hvis de vil ud af det.

Bagmanden, der selv er fra Novosibirsk, har allerede fået de første 60 henvendelser fra folk, der gerne vil deltage, og også fra flere lande, der gerne vil vise showet, siger han.

»Det bliver et meget underholdende og oplysende projekt,« erklærer Pyatskovsky.