Royal Run var startskud til kronprinsens fødselsdagsuge

Kronprins Frederik er lørdag fyldt 50 år. Fødselsdagen er blevet markeret den seneste uges tid i hele landet.

Tre gange trådte kongefamilien lørdag ud på balkonen på Frederik VIII's palæ på Amalienborg. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Kronprins Frederik indledte sin fødselsdagsfejring med at løbe Royal Run 21. maj.

Læs her, hvordan 50-års fødselsdagen allerede er blevet fejret og skal fejres lørdag aften samt søndag.

  • 22. maj - protektioner: Kronprinsen var vært ved en reception for sine protektioner om bord på kongeskibet "Dannebrog". Blandt de indbudte var repræsentanter fra Dansk Design Center, Red Barnet, Dansk Tennis Forbund og Det Udenrigspolitiske Selskab.
  • 23. maj - fejring i Aarhus: Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary begyndte dagen med et besøg i Filmby Aarhus, hvorefter de deltog i åbningen af Det Internationale Sejlsportscenter på havnefronten. Om eftermiddagen åbnede kronprinsen et forskningscenter, Crown Prince Frederik Center for Public Leadership, på Aarhus Universitet.
  • 24. maj - portrætafsløring: Den australske billedkunstner Ralph Heimans har malet et portræt af kronprinsen, som blev afsløret på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. Portrættet kan ses fra 25. maj til 2. september. I samme periode viser slottet en udstilling om kronprinsens livsforløb.
  • 26. maj - fødselsdag: Klokken 12 trådte dronningen, kronprinsparret og deres fire børn ud på balkonen på Frederik VIII's palæ på Amalienborg. Om aftenen har dronningen indbudt til gallataffel på Christiansborg Slot. Kronprinsparret ankommer i karet.
  • 27. maj - fødselsdagsshow: Kronprinsen og den øvrige kongelige familie overværer DR's fødselsdagsshow "Hele Danmark fejrer Kronprinsen".

Kilde: Kongehuset.

/ritzau/