Roskilde-rapper sender tanker til terror-ofre

Seattle-rapperen Macklemore holdt dance off med sit sidekick Ryan Lewis og fik ordet "Fred" til at runge på Roskilde.

. "Orange feeling" har sit eget hashtag, og torsdag aften beviste den amerikanske rapper Macklemore, at han har forstået konceptet fuld ud.

- Jeg vil gerne bruge et øjeblik på at sende tanker til Orlando, råbte rapperen fra scenekanten ved hiphop-ensemblets første Roskilde-optræden.

Før de satte ind med kæmpehittet "Same love", der hylder retten til at elske den, man vil, henvendte Macklemore, med det borgerlige navn Ben Haggerty, sig direkte til publikum med ordene:

- Jeg er ligeglad med din hudfarve, hvilken gud du beder til, hvilket badeværelse du bruger og hvad, der står i dit pas.

Der var regnbueflag og tårer på de forreste rækker under nummeret, men rapperen fik også sendt en særlig cadeau til publikummerne, der var mødt op ved Orange Scene.

- Det her er den allerførste koncert ipå vores festivaltur i Europa, og jeg vil så gerne kigge tilbage og sige, at Roskilde var den vildeste oplevelse nogensinde, råbte rapperen.

Og vildt blev det særligt for to piger blandt publikum, der fik lov til at give den gas på scenen i en såkaldt "dance off", hvor man skiftes til at vise sine vildeste trin.

Der blev også plads til at sende en hyldest til nyligt afdøde Prince med hittet "Kiss", hvor frontmanden gennem hele koncerten gav den gas med danserne i deres koreografi - i øvrigt iført en glimmerkappe. Tidligere havde han båret den karakteristiske leopard-frakke, kendt fra gennembrudshittet "Thrift shop".

Men en omgang ekstranumre var ikke nok for hiphopperne. Med sangeren Eric Nally ved sin side, vendte Macklemore tilbage for anden gang efter sit første farvel og gav nummeret "Downtown", inden han fik folket foran Orange Scene til at råbe "Peace" gentagende gange.

- Roskilde. I er utrolige. Vi vender tilbage, blev de sidste ord fra Macklemore, der var et af torsdag aftens hovednavne på festivalen.

/ritzau/FOKUS