Roskilde nærmer sig fuldt hus

Der er endnu billetter til Roskilde Festival 2011, men antallet af én-dags billetter er skåret ned til en tredjedel, og salget af billetter til alle dage er det næstbedste i ti år.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med tilføjelsen af engelske Portishead, amerikanske My Chemical Romance og norske Kaizers Orchestra forventer Roskilde Festivalen yderligere et ryk på salget af billetter til festivalen, der åbner dørene til campingområdet om elleve dage.

Og da det i forvejen går godt med billetsalget, som i år er det næstbedste målt over en ti-årig periode efter 2007, hvor der blev udsolgt allerede primo juni, forventer Roskilde at skulle tage fat i publikum ganske snart.

- Vi følger naturligvis billetsalget hele tiden. Og jeg kan garantere de interesserede, at vi vil melde ud, når vi nærmer os et tidspunkt, hvor man stadig kan nå at købe billetter. Men så skal man altså også beslutte sig meget hurtigt, siger talskvinde Christina Bilde fra Roskilde Festival.

For godt en uge siden varslede festivalen norske og svenske interesserede, at der nu kun var godt 10.000 billetter tilbage. Det gjorde man, fordi Roskilde meget gerne vil gøre en de fire dage til en international begivenhed.

De to seneste år har festivalen som noget nyt solgt 4.000 én-dags billetter ved siden af de 75.000 billetter til alle dage. Det er lavet om i år.

- Vi sælger kun 1.500 én-dags billetter i år og 78.500 billetter til alle dage. Vi har ændret fordelingen, fordi vi mener, at det her niveau er mere passende. Det er dem, der kommer alle dagene, som deltager i - og skaber - festivalen. Sådan vil vi gerne have det, og derfor har vi skåret ned på én-dags billetterne, forklarer Christina Bilde.