Roskilde Festival tilføjer 24 nye navne til plakaten

Arcade Fire, Solange og Blink-182 er blandt de 24 navne, der netop er blevet offentliggjort til næste års Roskilde Festival.

Det canadiske band Arcade Fire gæster næste års Roskilde Festival efter ti års fravær. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIGUEL A.LOPES
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Om 206 dage vil omkring 130.000 musikelskere indtage Dyrskuepladsen for at sætte Roskilde Festival 2017 i gang. Nu har festivalen offentliggjort 24 navne, festivalgæsterne kan glæde sig til.

De kan blandt andet se frem til, at det canadiske band Arcade Fire, der udgiver et nyt album næste år, vender tilbage til Roskilde Festival efter ti års fravær. Det vil derimod være første gang, at det amerikanske poppunkband Blink-182 optræder i Danmark. Nogensinde. Selvom bandet blev dannet i 1992.

Ligeledes kan næste års festivalgæster opleve Solance, hvis nyeste album »A Seat At The Table« er blevet rost til skyerne.

Derudover kan man opleve den franske duo Justice og den britiske popgruppe Erasure på festivalen. Der er også et par danske specialiteter på menuen, nemlig i form af de to bands Svin og Kellermensch.

I sidste uge blev det også offentliggjort, at Foo Fighters med frontmand Dave Grohl indtager Orange Scene til sommer. Bandet er et af de helt store navne på plakaten og har været aktive i to årtier. Sidste gang de spillede i Danmark var i 2015 på Refshaleøen.

På nuværende tidspunkt har festivalen løftet sløret for omtrent en fjerdedel af næste års program, hvor cirka 175 kunstnere vil optræde. I den forbindelse udtaler programchef Anders Wahrén i en pressemeddelelse.

»Ud over at lægge scene til de store fællesskabsoplevelser med navne som Arcade Fire og Foo Fighters har vi et stort fokus på at pege frem mod nye uudforskede territorier og spotte morgendagens stjerner. Og med aktuelle og grænsesøgende kunstnere som Black String fra Sydkorea, Blood Command fra Norge og amerikanske Solange blandt dagens offentliggørelser er vi godt på vej til at sammensætte et program, som nok skal pirre de mest nysgerrige musikelskere.«

Festivalen foregår fra d. 24. juni til d. 1. juli 2017.

Sådan her så det ud, da Arcade Fire sidste gang spillede i Danmark.