Romulus og Remus’ hule kan være fundet

Italienske arkæologer mener at have fundet den hule, hvor en hunulv ammede Romulus og Remus – tvillingerne, der ifølge legenden grundlagde Rom.

Læs mere
Fold sammen

En underjordisk hule dekoreret med muslingeskaller og mosaikker er nemlig fundet nær ruinerne af kejser Augustus’ palads på Palatiner-højen, og den er med stor sandsynlighed det længe forsvundne bedested, der kendes under navnet Lupercale, siger arkæologerne.

”Det her kan meget vel være det sted, der danner baggrund for myten om Roms grundlæggelse – en af de mest kendte myter i verden,” sagde den italienske kulturminister Francesco Rutelli, da han præsenterede fundet.

Den 16 meter dybe hule blev fundet i forbindelse med restaureringsarbejder på kejserpaladset. Eksperterne sendte ifølge Reuters et kamera ned i hulen, og billederne viser et velbevaret rum med en hvid ørn i midten.

Ifølge myten blev Romulus og Remus, tvillingesønner af guden Mars, forladt af deres mor på bredden af floden Tiberen, hvor en hunulv fandt dem og lod dem die sin mælk. Brødrene skal siden have grundlagt Rom på stedet. De kom imidlertid op at toppes om, hvem der skulle have det sidste ord at skulle have sagt, og Romulus slog derfor Remus ihjel.

Men det er jo en anden historie, og den har man ligesom hørt før.