Romantik med juleknas

Hollywood har det med partout at skulle spytte mindst en julefilm ud, når højtiden nærmer sig, og heller ikke i år slipper vi.

Er du enig med berlingskes anmelder?
Skriv din egen mening | Se hvad andre læsere mener.

Dette års obligatoriske juleoverflod af kandiserede filmgodter hedder »The Holiday« , der tager form som en romantisk komedie, men egentlig er mere ulykkelig end sjov. Hovedpersonerne er den britiske bryllupsklummeskribent Iris (Kate Winslet), der har været ulykkelig forelsket i sin selvcentrerede kollega i tre år og den amerikanske filmklipper Amanda (Cameron Diaz), der lige har taget sin kæreste i at bolle receptionisten. I deprimeret tilstand tager de begge chancen for at komme væk og prøve noget nyt og bytter, uden at kende hinanden, bolig for fjorten dage.

I England møder Amanda Iris' uforskammet lækre bror (Jude Law), og i L.A. vokser der følelser frem mellem Iris og komponisten Miles (Jack Black i en uvant forholdsvis seriøs rolle). Hvad det ender med - efter hele 136 lange minutter! - behøver man vist ikke tre gæt til at regne ud, og på trods af det stjernespækkede team, der her generelt har det med at overspille, og den ellers ferme instruktør Nancy Meyers ved roret, ender »The Holiday« som dét, den selv beskriver som pladderromantik. Et fænomen, der intet er i vejen med, hvis det er dygtigt, finurligt og overraskende lavet, men det er den ikke her.

Berlingske Tidende indbyder læserne til at give deres holdning til aktuelle udgivelser og begivenheder. De bedste bidrag kommer i avisen.

Skriv kort og kontant og klik på det antal stjerner den fortjener.

Skriv din egen anmeldelse