Rolling Stone Magazine kårer Winding Refn-film til årets bedste

Nicolas Winding Refns film 'Drive' har gået fra den ene sejr til den anden, både i Europa og i USA. Nu bliver filmen kåret til årets bedste af Peter Travers fra Rolling Stone Magazine.

Danish director Nicolas Winding Refn and Canadian actor Ryan Gosling. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTOPHE KARABA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Skide være med Oscar, som helt sikkert vil ignorere 'Drive' fordi den er for blodig, for kreativ, for ambitiøs og for polariserende til at tilfredsstille publikum. Nogle solide årsager, synes jeg, til at kåre 'Drive til årets bedste film, skriver Peter Travers, der er det verdensberømte magasins filmanmelder.

Og selvom Travers ikke mener, at 'Drive' er skabt til en Oscar, så er han ligeglad, for alle de ting, som gør filmen god, gør den samtidig også uegnet til at vinde en Oscar, mener han.

Samtidig smider han også stor ros efter Refn, der tidligere bl.a. har vundet prisen for bedste instruktør ved film festivalen i Cannes, og hans stjerne i filmen Ryan Gosling.

- Den danske instruktør Nicolas Winding Refn sætter en ikonisk Ryan Gosling bag rattet i en hektisk kamp mellem det gode og dets modsætning, skriver Peter Travers.

Det er heller ikke kun filmen, der i skrivende stund har indspillet for knap 35 mio. dollars eller lige under 200 mio. danske kroner i USA alene, som har gået sejrsgang.

Også soundtracket til den populære film har været en bragende succes med førstepladser på iTunes salgsliste i USA, Danmark, Tyskland osv. Noget som heller ikke går Peter Travers' næse forbi.

- Sammen med årets mest fremaddrivende soundtrack, gør det 'Drive' til en ypperlig biografoplevelse. Jeg kunne ikke have syntes bedre om den, skriver Peter Travers.

På listen over de ti bedste film i 2011 overhaler 'Drive' successer som 'Moneyball', 'The Descendants' og 'The Artist', der ligger henholdsvis nummer fire, tre og to.