RokokoPosten: Hitler udpeges til leder af tysk disruption-råd (arkivet, 1933)

»Det handler om at gå forlæns ind i fremtiden uden frygt.« Sådan indledte Adolf Hitler sin første tale som Tysklands officielle disruption-leder; en stilling, som rigspræsident Hindenburg oprettede med henblik på at ryste landet ud af fattigdom og genoprette tyskernes nationale stolthed.

Foto: Deutsches Bundesarchiv
Læs mere
Fold sammen

Ifølge Hindenburg er Hitler i stand til at tænke ud af boksen som ingen andre politikere, og i den tyske rigsdag forventer man, at han disrupter på helt nye og innovative måder.

»Lige nu er vi bange for rigtigt mange ting, f.eks. jøder og bolsjevikker. Men det er helt unødvendigt, når vi gennem agilitetsfacilitering og dialog kan finde leverum til alle. Måske skal leverummet tilpasses den enkeltes formåen og genetiske sammensætning, men da handler det om at forestille sig muligheder og åbninger i stedet for at påpege grænser og forældede moralske dogmer,« fortsatte Hitlers tale, der også understregede vigtigheden af nye teknologier:

»Vi må gentænke alt. Tag f.eks. godsvogne – skal de bare transportere varer? Hvad med Zyklon B – kan man bruge det til andet end aflusning af tøj? Ja ja, bagstræberiske stemmer vil nok sige stop og klage over, at vi mister arbejdspladser. Men de arbejdspladser frigør vi på andre måder. Lad os først sige: Nu brænder vi lortet ned og starter forfra.«

Også eugenik optrådte i Hitlers tale som en del af en positiv vision om fremtiden.

»I dag tror vi, at vi aldrig ville kunne overvinde handicap, psykisk sygdom eller det at være sigøjner. Vi har slet ikke blik for, at alting udvikler sig med lynets hast, og at krematorier på et tidspunkt måske bliver mere intelligente end vi mennesker. I den forbindelse er eugenik jo bare en slags samkørsel, hvor de dårlige gener køres ud på lossepladsen,« forklarede disruption-lederen og afsluttede med at udbrede sin vision om et nyt Tyskland til andre dele af verden.

»Tyskland først, selvfølgelig, men med tiden vil jeg også gerne se på, om man kan disrupte Østrig, Tjekkoslovakiet og Polen. Det er en global bevægelse.«