Rocklegenden Lou Reed er død

Manden bag hits som »Walk on the Wild Side« og »Perfect Day« har haft en stor indflydelse på rock og alternativ musik, siden hans karriere begyndte i 1950erne. Lyt til det bedste fra Lou Reed her.

Foto: GREG WOOD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sanger, sangskriver og New York-fænomen Lou Reed er død, 71 år gammel. Det skriver musikmagasinet Rolling Stone.

Lou Reed - hvis fulde navn var Lewis Allan Reed - har haft en stor indflydelse på rock og alternativ musik, siden hans karriere begyndte i 1950erne.

Han var med til at danne bandet Velvet Underground med John Cale, Sterling Morrison og Maureen Tucker i 1965 og spillede med dem frem til 1970, men han var også kendt som en succesfuld solist. I de yngre år kom han i miljøet omkring billedkunstneren Andy Warhol.

Han forbindes især med sangene »Walk on the Wild Side« og »Perfect Day«, der begge er skrevet i 1972. »Perfect Day« fik nyt liv i i 1995, da den udkom som en del af soundtracket til hitfilmen »Trainspotting« og igen i 1997, da den som velgørenhed blev genindspillet med en masse andre kunstnere, blandt andre David Bowie, Elton John, Suzanne Vega og U2-frontmand Bono.

Lou Reed blev født i Brooklyn i 1942 og studerede inden sin musikalske karriere litteratur og journalistik på Syracuse University. Inden sin død arbejdede han sammen med Metallica - lyt her og læs her hvad Berlingske skrev om det samarbejde.

Der er søndag ikke officielt meldt en dødsårsag ud, skriver Rolling Stone, men i maj i år blev han opereret for en leversygdom. Nyhedsbureauet AP citerer Reeds agent for, at dødsfaldet er relateret til lidelsen.

Lytter du med fra mobil? Klik her for at høre Lou Reeds hits.