Rockklenodier fra Dylan og Clapton skal under hammeren

Manuskripter til Dylan og Clapton-sange skal på auktion. Sangteksterne vurderes til knap en halv million.

Præsident Barack Obama overrækker Bob Dylan æresprisen Medal of Freedom under en ceremoni i Det Hvide Hus (arkivfoto). Scanpix/Mandel Ngan Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To manuskripter til kendte sange af Bob Dylan og Eric Clapton er blandt de historiske rockklenodier, der skal sælges på en auktion i New York lørdag.

Det skriver nyhedsbureauet AFP med henvisning til auktionshuset Sotheby's.

Auktionshuset vurderer, at de to sangtekster alene kan indbringe mellem 50.000 og 70.000 amerikanske dollar. Det svarer til mellem 345.000 og 485.000 danske kroner.

Samlingen indeholder blandt andet manuskriptet til Eric Claptons "Layla".

Sangen er beskrevet som en af rockhistoriens mest kendte sange om ugengældt kærlighed.

Musikmagasinet Rolling Stone har blandt andet placeret "Layla" som nummer 27 på sin liste over historiens 500 bedste rocksange.

Clapton skrev sangen til Pattie Harrison i 1970.

Problemet var bare, at Pattie Harrison i 1970 var gift med Beatles-guitaristen George Harrison, der var Eric Claptons gode ven.

Alligevel blev Eric og Pattie senere gift, og ægteskabet varede ni år.

Eric Clapton skrev første del af teksten til "Layla" på Thunderbird Motel i Miami Beach.

Sangen blev skrevet som en ballade, men den er siden blevet kendt i flere versioner - blandt andet som en bluesdrevet rocksang.

Den anden sangtekst, som Sotheby's bortauktionerer lørdag, er den oprindelige tekst til Bob Dylans "This Wheel's on Fire".

Modtageren af Nobelprisen i litteratur skrev sangen i 1967 med Rick Danko fra den canadiske gruppe The Band.

Sangen blev dog først rigtigt kendt, da den blev udgivet på The Band og Bob Dylans fælles album "The Basement Tapes" i 1975.

Af andre klenodier, der skal auktioneres bort lørdag, kan man nævne syv portrætter af Bob Dylan og musikeren Joan Baez, som de to lavede af sig selv og hinanden.

Tegningerne af de to musikere, der i en periode havde et særdeles kendt kærlighedsforhold, blev lavet i 1963, da de gjorde stop på en motorvejscafé under en af deres motorcykelture.

Sotheby's vurderer, at portrætterne kan sælges for mellem 30.000 og 50.000 dollar. Altså mellem 210.000 og 485.000 kroner.

/ritzau/