Robotdrengenes første og sidste show

25-årige Jeppe Thybo og 28-årige Nick Johnsen har optrådt for amerikanske millionærer og fået horder af teenagepiger til at skrige i Litauen – men den helt store drøm får de opfyldt nu, hvor deres teatershow »Det sidste show« spiller på Aveny-T i København.

Jeppe Long og Nick Nitro - Robotboys. De to dansere, der vandt Talent 2008, har 100 mio. views på deres videoer på Youtube, og som nu sætter deres egen danseforestilling »Det sidste show« op på Aveny-T. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Det er en cirkel, der sluttes, når Jeppe Thybo og Nick Johnsen, alias Robotboys, går på scenen på Aveny-T med deres forestilling »Det sidste show«, som de både har skrevet historie og musik til.

De to mødtes på netop Aveny-T i 2006, hvor de var en del af statistholdet på »Nøddeknækkeren«. Siden vandt de TV-showet »Talent 2008«, hvilket blev startskuddet til en international karriere og en massiv fanskare på YouTube, hvor et enkelt show opnåede at få 100.000 visninger fra den ene dag til den anden.

»Det sidste show«, der handler om en professor, som har skabt sin egen verden fyldt med robotter og andre væsener, men en dag får nok og vil ud og søge efter kærligheden, er et drømmeprojekt for de to kreative dansere.

»Vi har altid været glade for at lave historier i vores kortere danseshows, så det har været fedt at få lov at kreere en historie, der kunne hænge sammen fra start til slut, og hvor hver enkelt scene skulle give mening,« siger Nick Johnsen, der beskriver projektet som en kulmination på alt det, de hidtil har lavet. Og det er ikke så lidt.

Siden sejren i »Talent 2008« har der været rift om Robotboys og deres specielle dansestil, hvor de kombinerer electric boogie, breakdance, mime, stumfilmsskuespil og akrobatik.

»Folk begyndte at ringe fra hele verden. Vi kom blandt andet til Litauen, hvor der stod små teenagepiger og skreg – det var nærmest som at ankomme som Backstreet Boys,« siger Jeppe Thybo.

Koreanske talebobler og amerikanske millionærer

Robotboys har blandt andet optrådt i et koreansk TV-show med talebobler over deres hoveder og blinkende lamper i hele studiet.

»Det var virkelig en mærkelig oplevelse. Alle stod og talte koreansk, og der var en masse koreanere på scenen, som skulle prøve at efterligne det, vi laver. Vi fattede ikke en bjælde,« siger Nick Johnsen, der også kan fortælle om en amerikansk multimillionærfamilie, som de har besøgt flere gange for at lave private shows efter middagen – og ellers bare hænge ud med familien. »Det har hver gang været som at komme ind i en parallelverden med jacuzzier og swimmingpools over det hele. Vi blev hentet i privatfly. Det var helt overdrevet«.

»Vi har også været hyret af oliesheiker i Kuwait og Qatar,« tilføjer Jeppe Thybo. »Der var en mafiasøn, der bare syntes, at vi var de sejeste, så vi blev hyret til et arrangement med høj cigarføring, russisk champagne og piger i lårkort, hvor vi nærmest sad og havde noia over, om døren ville blive sparket op, og der så bare ville være mafiakrig over det hele.«

De har også oplevet at blive kopieret i massiv grad. Blandt andet vandt en tyrkisk duo et lokalt talentshow med en af deres koreografier – hvilket de vælger at tage som en kompliment.

»Det er fint nok. De skal selvfølgelig ikke tage vores jobs, men på YouTube er folk hurtige til at skrive: »hey, det er ikke jeres, de her er meget bedre« og så linke til et klip,« siger Jeppe Thybo. Nick Johnsen er enig »det er også med til at skabe en hype, og det er jo fedt.«

Drømmen er Broadway

Selv mener de, at succesen skyldes, at de laver noget, de fleste kan forstå og få en oplevelse ud af. Både børn og voksne. Deres bevægelser ser komplicerede ud på scenen, men er i virkeligheden logiske og bygget op om lyde og musik, som det har vist sig, at børn elsker at kopiere.

Derfor var det også helt naturligt, at »Det sidste show« skulle henvende sig til både børn og deres forældre.

»Jeg tror altid, at Robotboys har været en familieforestilling,« siger Nick Johnsen. »Vi møder både ældre, der kan se det smukke og flotte, og helt små børn, som bare synes, det er pissesejt. Så på den måde rammer vi virkelig bredt.«

»Sådan er det jo med mange af de ting, der er gode,« tilføjer Jeppe Thybo. »Som Bamse og Kylling; der er et lag til de små børn, med farver og en vandkande, de lidt ældre børn kan se, at Bamse har en konflikt i dag og voksne kan se, hvad rollerne i virkeligheden betyder. Jeg tror, vi er gode til at lægge de lag ind.«

»Det sidste show« spiller på Aveny-T resten af februar, men Robotboys har bestemt ikke tænkt sig, at det skal slutte der. Planen er at få showet til udlandet.

»Vi tænker altid større, og drømmen er at få showet på Broadway med tyve dansere i stedet for seks dansere,« siger Jeppe Thybo. »Det kunne være fedt at lave det fast hvert år med små ændringer. Ligesom Blue Man Group.«