Robert De Niro står ved kontroversiel påstand

Skuespilleren Robert De Niro er overbevist om, at der er et link mellem vaccinationer og autisme. Påstanden har fået debatten til at rase.

Foto: ANDREW KELLY

For blot få uger siden valgte den 72-årige skuespiller Robert De Niro at droppe visningen af dokumentaren "Vaxxed: From Cober-Up to Catastrophe" på Tribeca Film Festival, som han selv startede for 15 år siden.

Den omstridte dokumentar giver børnevacciner skylden for autisme, hvilket fik flere lægelige eksperter op af stolene i protest.

Nu har "Godfather"-skuespilleren dog på ny valgt at støtte dokumentaren og dens betvivlede omdrejningspunkt, da han medvirkede i den amerikanske tv-udsendelse The Today Show.

- Alle burde se dokumentaren, da der er noget om snakken, siger han i showet.

Robert De Niro valgte også at udtrykke sin personlige holdning til sagen i talkshowet. Her forklarede skuespilleren, at han mener, at der for nogle børn er et link mellem autisme og vaccinationer.

- Forskere siger, at der ikke et link, men det er mere kompliceret end som så. Der er et link mellem de to ting, siger Robert De Niro i The Today Show.

"Goodfellas"-skuespilleren har selv en søn, der lider af autisme, hvorfor han har valgt at gå ind i debatten om, hvad der mon kan være med til at forudsige sygdommen.

Dokumentaren "Vaxxed: From Cober-Up to Catastrophe" bliver fortsat ikke vist på årets Tribeca Film Festival.

Se en del af interviewet fra The Today Show med Robert De Niro her:

/ritzau/FOKUS