Ridley Scott løfter sløret for ny Blade Runner-film

Instruktøren Ridley Scott, der snart er aktuel med Sci-Fi-filmen Prometheus, afslører nu detaljer til opfølgeren af Sci-Fi-klassikeren Blade Runner.

Ridley Scott er så småt gået i gang med opfølgeren til en den klassiske science-fiction film Blade Runner fra 1982 Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Om en måneds tid kan Blade Runner - en af filmhistoriens mest elskede Science Fiction-film - fejre 30 års jubilæum, og nu afslører Ridley Scott detaljer om opfølgeren. Den oprindelige Blade Runner-film fandt sted i en dystopisk fremtidsversion af Los Angeles i 2019, og baserede sig på Philip K. Dicks roman "Do androids dream of electric sheep?". I filmen producerer firmaet Tyrell ”supermennesker”, kaldet replicants, der arbejder som slaver for menneskene i rumkolonierne. Da en gruppe replicants gør oprør og flygter til jorden, bliver det Rick Deckards (Harrison Ford) opgave at dræbe dem. Filmens slutning er som skabt til en opfølger, og denne kan alverdens Blade Runner-fans nu glæde sig til.

- Jeg startede mine første møder om opfølgeren til Blade Runner sidste torsdag, og vi har en god vinkel på den. Det bliver en kvinde, der spiller hovedrollen, siger Ridley Scott til avisen Daily Beast.

Det er derudover kommet frem, at filmen udspiller sig nogle år efter, at den oprindelige Blade Runner sluttede. 

Kick-ass-kvinder

Den legendariske filminstruktør er kendt for sin sublime evne til at bruge action-heltinder i sine film. For eksempel har Ripley (spillet af Sigourney Weaver) i Alien-filmene sat standarden for velspillende action-heltinder i årtier. I Ridley Scotts kommende Alien-film, Prometheus, er der også to kvindelige hovedroller. Charlize Theron (der vandt en oscar for filmen ”Monster”) og Noomi Rapace (fra filmen ”Mænd der hader Kvinder”).

Der går dog stadig et stykke tid før den nye Blade Runner-film kommer i biograferne, for Ridley Scott skal først færdiggøre sin næste film The Counselor. Men når Blade Runner-fans verden over har ventet 30 år på en opfølger, så kan de nok også vente et år eller to endnu.