Regnen spiser Roskilde-overskud

Årets Roskilde Festival kommer kun akkurat til at løbe rundt og kan på ingen måde måle sig med 2006, hvor overskuddet rundede 16 millioner kroner.

Foto: Lars Helsinghof Fold sammen
Læs mere

Sidste uges massive regnvejr betyder, at Roskilde Festival kun kan høste et meget beskedent overskud, som talsmand Esben Danielsen vurderer bliver under en million kroner.

Det er noget af et dyk efter sidste års rekord store overskud på 16 millioner kroner, mens et standard festival-år normalt giver tre-fire millioner kroner i pengekassen.

Det lave beløb skyldes både, at omsætningen i boderne har ligget 5-10 procent lavere end sidste år, men det er især genopbygningen af festivalpladsen både under og efter, som koster kroner.

»Vi kender slet ikke regningen på, hvad regnen har kostet. Det ligger mellem to og ti millioner kroner, da der kommer mange ekstra omkostninger, når vi skal til at reetablere området, som vi skal have til at ligne en dyreskueplads igen,« siger Esben Danielsen.

Og selvom han kalder det helt utroligt, den måde som de frivillige og publikum har håndteret vejrdramaet på, erkender han, at der også var ting, der kunne været blevet gjort bedre.

»Alt er generelt gået rigtig fint med kun få gener. Men set i bakspejlet havde det været fedt, hvis vi havde været endnu hurtigere ude med halm og flis på campingområderne, som publikum selv kunne tage af. Og så skulle vi have været bedre til at melde ud, at man kunne sove i vores scenetelte. Det kom vi for sent i gang med om torsdagen,« siger han og tilføjer, at festivalen uden tvivl vil sørge for at have et større regnberedskab til næste år.

En del frivillige valgte desuden at forlade jobbet og tage hjem på grund af vejret, hvilket gav mere arbejde til de resterende.

»Der har både været publikummer og frivillige, som har syntes, at det var hårdt og tog hjem, men det har heldigvis ikke været mange. Og hovedparten af vores frivillige har stillet op til ekstra jobs,« siger han.

De mange regndråber havde på sin vis også en positiv effekt, da de var med til at holde både uromagere og lommetyve inde i deres egne telte.

Politiet kalder det den fredeligste festival i mange år, og søndag formiddag var der ifølge Ritzau kun anholdt to tredjedele så mange festivalgæster som sidste år, der også kunne betegnes som rolig. Samtidig ligger antallet af tyverier fra telte på kun 250 anmeldelser, hvilket er halvt så stort som sidste sommer.