Regeringen giver Aarhus millionindsprøjtning til kulturprojekt

Regeringspartierne er parate til at støtte kulturprojektet Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017 med 145 millioner kroner.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I 2017 bliver Aarhus europæisk kulturhovedstad. Dermed får den jyske hovedstad æren af at repræsentere dansk kultur i hele 2017. Formålet med projektet er at bringe den europæiske befolkning tættere på hinanden ved at fremhæve de europæiske kulturers rigdomme.

Det er dog ikke en billig fornøjelse at skulle leve op til den titel, og derfor er borgmesteren i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), glad for, at regeringen nu har meldt ud, at den i forbindelse med finansloven vil hjælpe projektet på vej med 145 millioner kroner. Det oplyser Aarhus Kommune.

Jacob Bundsgaard (S) har ambitioner om at sikre projektet et endnu højere beløb, men han er tilfreds med, at regeringen har valgt at give et markant bidrag og dermed anerkende, at Aarhus som kulturhovedstad har national betydning.

»Der er i dag to et halvt år til 2017, og på den baggrund glæder jeg mig over, at vi nu har sikret et markant, statsligt bidrag til Aarhus 2017. Det er positivt, at vi nu har opnået tre fjerdedele af den statslige medfinansiering. Dagen i dag er derfor en vigtig milepæl i vores bestræbelser for at sikre den ønskede finansiering,« siger borgmesteren i en skriftlig kommentar.

Politikerne i Aarhus har tidligere gjort det klart, at de forventer et statsligt bidrag på 200 millioner kroner.

Ifølge kulturminister Marianne Jelved (R) er Kulturhovedstad Aarhus 2017 et projekt, som der er god grund til at støtte.

»Når Aarhus i 2017 er vært for den Europæiske Kulturhovedstad, bliver det en stor oplevelse for publikum fra Danmark og udlandet. Arrangementet bidrager samtidig til opbygning af viden, netværk og kompetencer i den kulturelle og kreative i Aarhus og Region Midtjylland. Det er en vigtig indsats, som jeg og resten af regeringen gerne vil bakke markant op om,« siger kulturministeren i en skriftlig kommentar.

Temaet for arrangementet er ’Rethink<saxo:ch value="226 128 153"/> (gentænk), som drejer sig om, at man skal handle og tænke åbent, anderledes og bedre i dag, end man gjorde i går. Det lægger altså op til en videreudvikling af samtlige områder i samfundet, blandt andet inden for by, kunst og kreativitet.