Refn vil lave endnu to Pusher-film

Nicolas Winding Refn vil fortsætte sin Pusher-serie med to film, der skal indspilles på engelsk. Den ene skal foregå i Miami – den anden i Bangkok. »Jeg vil lave dem, fordi de er sjove at lave. Og fordi de er nemme at få finansieret,« siger filminstruktøren.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske filminstruktør Nicolas Winding Refn, der i øjeblikket er på optagelse i Skotland med sin kommende vikingefilm »Valhalla Rising«, har konkrete planer om at fortætte sin serie af Pusher-film. Filmene skal have samme format og stil som de tidligere film, men indeholde nye karakterer, og så skal de indspilles på engelsk.

»Jeg har skrevet synops på begge film. Den ene skal foregå i Miami, og den anden i Bangkok,« siger Nicolas Winding Refn.

Han har endnu ikke besluttet, om der skal danske eller udenlandske skuespillere i hovedrollerne, men antyder, at den danske filmstjerne Mads Mikkelsen, der også har hovedrollen i Refns igangværende produktion, skal være med.

»Jeg har jo et nært forhold til Mads. Han er så god til at spille mig selv,« siger Nicolas Winding Refn.

Ovenpå igen
Filminstruktøren har atter fået vind i sejlene efter i flere år at have været i økonomisk uføre ovenpå publikumsfloppet »Fear X«. Nicolas Winding Refn lægger ikke skjul på, hvorfor han fortsætter Pushersporet.

»Jeg kan lide at lave dem, og så er de nemme at få finansieret. Hvis du ikke tjener penge i denne her branche, kan du ikke komme igennem med det, du vil. Så enkelt er det,« siger han.

De tidligere Pusherfilm har vakt meget opmærksomhed både i Danmark, hvor de indvarslede en ny stil indenfor dansk film, men også i udlandet er filmene kendte.

»Derfor vil det være forholdsvist nemt at henvise til dem, når vi skal have de nye film sat sammen finansielt,« siger Refn.

De kommende film skal dog ikke hedde »Pusher 4« og »Pusher 5«.

»Det ville være for kedeligt,« siger Refn, der også understreger, at der ikke vil blive tale om remakes af de gamle film.

Nicolas Winding Refn er i øjeblikket i forhandlinger med et amerikansk filmselskab om en film, og hvis det bliver en realitet, er det hans intention at gå i gang med Pusher-serien umiddelbart efter.