Reality Awards endte i et virvar af kaos, bryster og leopard

Silikoneimplantater, nøgne overkroppe, bryster på afveje og leopardprint. Fredag løb Reality Awards 2019 af stablen, og det gik ikke stille for sig.

Foto: Celina Dahl

»Det er lidt ironisk, at vi skal stå her og uddele »Årets par,« når årets par allerede står på scenen,« lyder det spøgefuldt fra paradisoen Mathias Danielsen, da han og paradiso-kæresten Trine Skjollander er på scenen for at uddele showets første pris.

Parret havde på den røde løber kort forinden udtrykt utilfredshed med ikke at være nomineret.

Men mens navnene på de nominerede læses op, er salens ønske ikke til at tage fejl af. Allerede inden afgørelsen er Kirsten og Jørgen fra »Landmand søger kærlighed« udråbt til salens favorit. Side om side finder parret da også vej op på scenen i et ensartet leopardsæt for at modtage deres pris.

Fredag aften løb årets Reality Awards af stablen for sjette år i træk. Som en anden afrikansk savanne var Docken i Nordhavn, hvor showet blev afholdt, et virvar af leopardprint, shots og kjoler med alle tænkelige - og utænkelige udskæringer.

Det er ingen hemmelighed, at Reality Awards er kendt for lige dele forargelser og overraskelser. I år var ingen undtagelse, og ved showets åbning kommer den ene del af værtsduoen, den tidligere Paradise Hotel-deltager Philip May, dansende ned på scenen, udklædt som drag-queen, trukket ned i en farverig pallietkjole, med en Marilyn Monroe-lignende paryk på hovedet og fyldige silikonebryster.

»Mine boller er tapet op til mine baller,« proklamerer han, inden han kaster sine høje hæle ud mod publikum. Han tager opstilling hos sin medvært, Camilla Framnes, kendt fra »De Unge Mødre«, og det uforudsigelige show er officielt i gang.

Kort forinden har værten taget Berlingske med bag scenen og givet sit bud på, hvilken aften der venter forude.

»Der skal ske uventede ting, et eller andet sindssygt. Det gør der hvert år. Jeg skal nok gøre mit i hvert fald. Det kommer til at være hulter til bulter, og folk flyver rundt og hører ikke efter. Man har de første ti minutter af gæsternes opmærksomhed, og derefter hører de intet. Der er et show, men det er de mennesker, der kommer, som gør det til et show. Den ene vil have mere opmærksomhed end den anden,« fortæller Philip May grinende, der netop er blevet iklædt silikonebrysterne og nu er under behandling hos drag-queenen Tinus, der lægger en solid makeup på ham.

Dragqueen Tinus er ved at klargøre showets ene vært, Philip May, der senere kommer dansende på scenen som dragqueen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.
Reality Awards 2019 Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Et øjeblik efter hilser en af X Factor-Sigmunds dansere på, en mørkhåret skønhed, inden hun forlader omklædningsrummet for at forberede sig til sin optræden imellem to af aftenens uddelinger:

»Jeg begynder at gøre mig klar nu, cause I'm gonna look slutty.«

Foto: Celina Dahl.

Et bryst på afveje

Philip May har helt ret i sin forudsigelse. Opmærksomheden er bestemt ikke udelt. Allerede kort inde i showet, der hylder deltagere fra blandt andet Robinson Ekspeditionen, Love Island og Familien på Bryggen, har publikummet - i hvert fald den del, der ikke har betalt for at være der - travlt med at tage selfies på blitzende iPhones, hente flasker i baren (som i øvrigt blev tørlagt på, hvad der synes som værende et øjeblik) og snakke med hinanden, når de altså ikke lige gør sig til overfor et af de utallige kameraer på ben, der løber rundt i lokalet.

I aften er Docken, foruden leopardprint, fyldt til randen med pailletkjoler i alskens farver, og som sidder, som var de malet på kroppen. Ikke at forveksle med Nicole Brøggler, der for år tilbage mødte op nøgen, bodypainted som en hest og med halen holdt op af en buttplug. Der er masser af platinblonde lokker og tatoverede arme. Der er silikonebryster, spraytannede kroppe og stilletter med en højde, der kan gøre selv en basketspiller misundelig. Salen runger, og selskabet drikker ivrigt af deres vodkadrinks i plastikkrus.

Rikke Chili var en af de nominerende til »Årets Bedste Bryster.« Her sammen med Sigmund fra X Factor, Sy Lee og Susan K. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Og apropos silikonebryster står med ét de nominerede i kategorien »Årets Bedste Bryster« på scenen. Ligesom herrerne i den tilsvarende kategori for mænd, »Årets overkrop,« bliver de dog ikke bedt om at smide overdelen, selvom det uomtvisteligt havde fanget salens opmærksomhed.

Titlen går til Robinson-deltageren Sasha Louise Sprange, som foruden at være i besiddelse af årets bedste bryster, endda er født som dreng, og derfor har gennemgået et kønsskifte.

Alle de nomierende i kategorien »Årets Overkrop« blev bedt om at afklæde sig på scenen, så publikum kunne se, hvem der nu egentlig fortjente prisen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

»Jeg har kæmpet en kamp for at blive den, jeg er i dag,« lyder det fra vinderen, mens hun takker TV3 for sin deltagelse i Robinson, og kameraerne knipser løs som aldrig før, fordi Sasha Louise Spranges ene bryst er faldet ud af kjolen, og hele salen har udsigt til brystvorten på det blottede bryst. Ekstra Bladet kan senere fortælle, at hun »er lidt på røven« og derfor ikke har haft råd til tape.

Sasha Louise Spranges ene bryst faldt ud af kjolen, da hun modtog prisen for »Årets Bedste Bryster.« Hun tog det med et smil, og fotograferne knipsede løs. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Hvem fanden var det?

Det er en af realityuniversets gamle garder, der uddeler prisen for »Årets bedste bemærkning.« Susan K, der i hvert fald endnu engang gjorde sig bemærket, da hun i udgangen af 2017 blev fyret fra den aarhusianske bar »Kurts mor,« hvor en »oralsex-skandale« fandt sted på den 44-årige bartenders vagt.

Hun fortæller indledningsvis, at der er masser af værdige vinder-bemærkninger derude, »jeg har selv stået for en del af dem,« siger hun, inden Mathias Severinsen fra Ex On the Beach vinder for bemærkningen »Du har fucket med en alfahans dame.«

En bemærkning, som han sydende overfusede en meddeltager med i sidste sæson af programmet. Meddeltageren havde kysset med Mathias’ flirt, mens han selv var ude af programmet. Og det faldt ikke i god jord.

Mathias Severinsen var ikke mødt op for at modtage prisen. I stedet sprang Paradise Hotels alderspræsident, den 32-årige Lenny Pihl, op på scenen og forsøgte at modtage den i hans sted. Det fik han ikke lov til med en bemærkning fra aftenens ene vært, Philip May, om at de to faktisk slet ikke kender hinanden.

Foto: Celina Dahl.

Og pludselig syder salen af verbale stikpiller. Komikeren Uffe Holm er på scenen for at uddele prisen for »Årets Bedste socialemedier-bruger« og benytter anledningen til, at rose arrangementet: »det er den bedste fest, jeg har været til. Der er ikke styr på noget, alt er kaos, men vi hygger os,« for dernæst at rose hele realitygenren for at hædre personer som Amalie Szigethy, »der er kendt for ikke at kunne sige to sammenhængende ord i træk« og Frederik Fetterlein »verdens dårligste professionelle tennisspiller,« inden han udråber Elvira Pitzner til vinder. Hun takker pænt, forlader scenen.

Hvorefter Pilip Mays røst igen lyder fra scenen: »hvem fanden var det? Det må være en fra TV2« og lader samtidig forstå, at også blandt reality-deltagere, som vi enten elsker, eller elsker at hade, er der en vis form for hierarki.

3 x Bitch fight

Årets vært bliver Jakob Kjeldberg fra Robinson Ekspeditionen, og »Årets Bitch Fight« går til Janni Ree vs. Caroline Petersen (også omtalt som onani-Caroline) og Rikke Chili fra »Divaer i Junglen.« Chancen - eller risikoen, alt efter hvem man spørger - for, at Janni Ree ikke skulle gå hen og vinde i denne kategori var også noget vag, da hendes medvirken i intriger havde fundet vej til tre ud af seks indstillinger i netop den kategori.

Janni Ree er ikke selv mødt op for at modtage prisen, men hendes modparter - Caroline og Rikke - tager imod plexiglas-prisen, tydeligt berusede, og værterne får da også hurtigt mikrofonen vristet fra dem og sender de to divaer tilbage på plads.

Hvis ikke Dockens gæster var fulde, da de kom, så begynder flere at være det nu.

Opmærksomheden, der allerede tidligt hang i en tynd tråd, er så godt som væk, og da en flok paradisoer fra »Paradise Kollektivet« kommer væltende op på scenen for at modtage en pris for årets bedste netprogram, har en ukendt fyr sneget sig med op i scenens rampelys. De kvindelige paradisoer lader ikke til at bemærke det, selvom de alle omfavner hinanden i en klump.

I stedet kappes de om mikrofonen og den taletid, der følger med, indtil værterne får sendt den ubudne gæst ned fra scenen. Måske er fyren ikke realitydeltager, men han fik i hvert fald en snert af oplevelsen og en mindre brøkdel af de så berømte »15 minutes of fame.«

Pigerne fra »Paradiso Kollektivet« har fået selskab af en ung mand fra salen. Han blev vel sagtens fristet af rampelysets spotlight. De tre piger lader dog ikke til at bemærke fejlen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Et andet sted i salen er Susan K i færd med at slikke på Rikke Chilis bryster. De to omfavnes i hede kys, og fotograferne samler sig rundt om dem som et ulvekobbel og blitzer løs, mens de to kvinder gør sig til foran kameraerne. I modsatte ende af salen sidder et af reality-universets nyere bekendtskaber, Gift ved Første Blik-parret Kathrine Kelså og Michael Harders med den ene arm om hinanden, og i den anden et shotglas som forlængelse.

Susan K og Rikke Chili mødtes i flere hede omfavnelser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Foto: Celina Dahl.

Fotograferne flokkes om Rikke Chili og Susan Ks hede optræden midt i salen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Afterparty

Årets mandlige deltager skal findes, det er Lenny Pihl, der for anden gang i aften skal på scenen og modtage en pris. Men han er blevet væk, og trods flere kald gennem salen dukker paradisoen ikke op.

Han er ude at ryge, forlyder det. Musikken stopper, og værterne padler det bedste, de har lært, indtil Lenny pludselig kommer løbende ind gennem salen. Musikken starter op igen, og en forpustet Lenny når kun kort at takke, inden Türker Alici, tidligere paradiso og Robinson-deltager, stormer op på scenen og løfter ham op på skulderen.

»Jeg tager den næste år,« råber Türker.

Lenny har så småt genvundet vejrtrækningen og afslutter aftenens sidste pris:

»Nu skal vi bare drikke os fucking stive. Fuck det hele,« brøler han udover salen. Og pludselig står Philip May på en af scenens store højttalere med et konfettirør, som han affyrer udover salens første række af gæster.

Værtinden Camilla Framnes takker for »et fantastisk TV-år,« og kort tid efter tændes lyset i salen. Dørene til aftenens virkelig fest - det famøse afterparty for VIPs - slåes op i rummet ved siden af, hvor lagner hænger som teltduge fra loftet, og rummet er oplyst af kulørte røde lamper, der sætter den videre stemning for natten. Rachel fra Årgang 0 kommer dansende ind til et remix af et High School Musical-hit, og fire modellignende finalister fra diverse »miss«-konkurrencer bevæger sig på række med målrettede skridt ind mod festens centrum, iklædt hver deres ensfarvede pailletkjole.

Resten af natten stod på afterparty for de inviterede. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

I en taxa på vej hjem fortæller chaufføren om en her unavngiven kvinde, der i hvert fald ifølge hans erindring »flashede bryster og det, der er værre« hele vejen gennem København på vejen hjem. Chaufføren virker lige dele fascineret og frastødt. Og sådan er det vel for de fleste.

»Vi er nogle mennesker, man kan grine af, men også grine med, og alligevel kan man se sig selv i os,« som Philip May udtrykker det.