Rasmus Kofoed forkæler Biers gæster

Verdens bedste kok står for menuen, når verdensstjerner som Halle Berry og Kiefer Sutherland går til Biers Oscar-fest.

Foto: ROBERT PRATTA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 35-årige danske kok Rasmus Kofoed er i Los Angeles, hvor han i nat dansk tid er mesteren bag en stor gourmetmiddag ved den store Oscar-fest, som Susanne Bier og det danske selskab Zentropa er værter for. Verdens bedste - og danske - kok vil forkæle gæsterne med en nordisk gourmetmenu.

Festen holdes på det eksklusive Peninsula Hotel i Beverly Hills, hvor Biers og store stjerner som bl.a. Halle Barry, Kiefer Sutherland og Viggo Mortensen vil være at finde blandt de mange gæster.

Ideen med at flyve den danske kok til Los Angeles opstod i Nordisk Ministerråd, som tog kontakt til Zentropa og Rasmus Kofoed, og fik det komplicerede puslespil til at gå op.

- Det var lidt af et puslespil. For Rasmus var til messe i Deauville udenfor Paris og skulle derfra direkte til LA og forberede arrangementet på The Peninsula Hotel i Beverly Hills. Han skal samtidig nå hjem til Danmark, så han lige præcis kan deltage i DRs dækning af Årets Kok, der sendes live på lørdag, forklarer den kendte tv-kok Karsten Kroman, som også fungerer som manager for Rasmus Kofoed.

At være lukket ind i det fine selskab i Hollywood har ikke bare Rasmus Kofoed - men også Danmark - gavn af.

- Det er jo et enestående eksempel på, hvordan Nordisk filmkultur og nordisk madkultur kan gå hånd i hånd og skabe en masse god PR for Danmark. Det er jo lige præcis den slags ting et VM skal bruges til, forklarer Karsten Kroman.

Med sig i Los Angeles har Rasmus Kofoed bl.a. sin faste assistent Frederik Rudkjøbing, som også var med til at sikre ham guldet ved Bocuse d’Or i januar.

- Vi har nu en opgave, hvor vi skal skabe mest mulig international opmærkomhed for Danmark i de to år hvor vi har VM-titlen og der er mange ting i støbeskeen, siger Karsten Kroman.