Rangleklods leverede tung bas til formiddagskaffen

Fodslæbende dubstep mødte en poppet Bowie, da Rangleklods åbnede Cosmopol-scenens fredagsprogram.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udenfor silede formiddagsregnen. Men indenfor var det nat. I Berlins asfaltjungle. Ceremoniens mester var Esben Nørskov Andersen, der under det finurlige alias Rangleklods tidligere på året udgav debutalbummet »Beekeeper«. En vellykket lille sag, der kombinerede den elektroniske musiks tunge synteser med et mørkt og poppet vokaludtryk.

Men hvor albummet godt kan fremstå lidt ferskt i længden, var der anderledes saft og kraft over udtrykket, da Rangleklods indtog Cosmopol ved middagstid fredag. Ikke et oplagt tidspunkt at lægge ører til tung basmusik og fodslæbende dubstep-beats, men Esben Nørskov Andersen og hans tre medbragte musikere tog udfordringen i stiv arm og formåede hurtigt at suge et godt fyldt Cosmopol-telt ind i deres mørkt dragende univers.

Mere Bowie end Martin

Forskellen på Rangleklods og mange andre elektroniske laptop-kunstnere er i høj grad hans ualmindeligt stærke stemme. På plade minder den til tider en del om Chris Martin fra Coldplay. Men live var der meget mere David Bowie over Andersens baryton-croon, der hele tiden stod stærkt i lydbilledet og forankrede de tunge, elektroniske eksperimenter i nogenlunde genkendelige popskabeloner.

Selvom deres roller ikke synes at være helt så afgørende for det, der kom ud af højtalerne, var det også fint, at Rangleklods til lejligheden havde udvidet besætningen fra to til fire. Der var simpelthen lidt mere at fæste øjnene på, når Andersen selv stod bøjet over sit arsenal af samplere, effekter og keyboards. Selvom det nu i sig selv også var ganske blæret at se ham styre forskellige filtre i den fri luft ved hjælp af et hjemmebygget stykke elektronik med sensorer.

Tak til Rangleklods for at levere en fængende og legesygt eksperimenterende koncert, der fik rusket godt op i publikums trætte lemmer og tunge hoveder. Ja der blev ligefrem danset. Og efter lidt over en time med elektronisk mørke og poppet puls, havde man glemt alt om den silende regn uden for teltet.

Hvad: Rangleklods
Hvor: Cosmopol, Roskilde Festival, fredag