Rampelyset er godt og ondt

Kendis. Når man står i rampelyset, er det både på godt og ondt. Vicki Berlin og Emil Thorup har meget forskellige oplevelser med at være offentligt kendte personer.

Emil Thorup. Foto: Martin Sylvest Andersen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forestil dig, at folk kigger på dig, hver gang du træder ud ad døren. Det er ikke, fordi du har taget særligt bemærkelsesværdigt tøj på. Det er heller ikke, fordi du har en stor vorte på næsen. Det er, fordi du er et kendt ansigt. Alle kender dig. De har en forestilling om, hvordan du er som person. Men du har aldrig set dem før.

Den hverdag lever Vicki Berlin og Emil Thorup. De har vidt forskellige syn på, hvordan det er at være kendt. Emil Thorup blev kendt, da han var bartender i Casper Christensens talkshow »Aloha«. Siden har han været vært på en række programmer på DR. Blandt andet på Dansk Melodi Grand Prix i 2012.

»Jeg er jo så heldig, at jeg er to meter høj, har platinblond hår og briller. Jeg er ret nem at kende. Mange andre kendte kan tage en hat på, hvis de ikke føler for at blive stoppet. Det kan jeg ikke. Jeg prøvede faktisk at bruge kontaktlinser og tage en hat på en dag på Roskilde i år. Der fik jeg næsten mere opmærksomhed, end når jeg bare ligner mig selv,« siger Emil Thorup.

Han har dog ikke noget imod det. For ham er det at være kendt en del af hans arbejde. Faktisk havde han regnet med, at det ville være værre.»Jeg forestiller mig lidt, at jeg er sådan en, der deler vandene. Enten kan man ikke lide mig, eller også kan man godt. Jeg er en speciel type. Derfor overrasker det mig faktisk, at jeg får så få negative kommentarer fra folk. Men jeg har heller ikke oplevet, at der bliver skrevet en masse negative ting om mig. Der er aldrig nogen, der har taget dårlige billeder af mig på en strand på Bali eller lignende,« siger Emil Thorup.

Vild Med Dans

Vicki Berlin var en del af P3s satirehold Tjenesten. Senere kom der et TV-program ud af det. Ifølge hende selv blev hun først rigtigt kendt, da hun var med i Vild Med Dans i 2007.

»Da jeg sagde ja til Vild Med Dans, havde jeg faktisk ikke overvejet, at jeg ville blive eksponeret så meget. Jeg sagde ja, fordi jeg gerne ville lære at danse. Jeg havde nok overvejet det en ekstra gang, hvis jeg havde vidst, at jeg ville blive så kendt af det. Jeg ville ønske, jeg havde tænk mig om og overvejet, om jeg kunne nå lige så langt i min karriere uden den voldsomme eksponering,« siger Vicki Berlin.

Vicki Berlin betragter sig selv som en meget privat person. Og hun er ikke vild med at være kendt. Hun er dog godt klar over, at hun har valgt en karriere, hvor det at være kendt er en del af det.

»Det ér en del af det. Ellers er det som at sige, at man gerne vil være bager, men ikke gider at stå tidligt op,« siger hun.Efter Vild Med Dans oplevede Vicki Berlin i stigende grad opmærksomhed fra den kulørte presse. Det samme oplevede hun fra danskerne.»Der er mange, der hilser. Og det er jeg glad for. Jeg tror, de hilser, fordi de godt kan lide mig, og det er jo dejligt. Ofte glemmer de næsten, at vi ikke kender hinanden privat, Men nogle dage kan jeg godt have en dårlig dag, og det forventes, at jeg altid er glad og smiler og er på, men nogle gange er man også ked af det, hvis nu en fra familien er syg,« siger Vicki Berlin.Vicki Berlin og hendes mand har aftalt, at der aldrig skal komme et kamerahold ind i deres private hjem. Det skal forblive privat. Emil Thorup er dog ligeglad med, hvor meget folk ved om hans privatliv.

»Hvis det interesserer folk, hvad jeg går og laver i mit privatliv, så skal de være velkomne til at vide noget om det. Jeg har lært fra min tid bag kameraet, at det er nemmere bare at medvirke i interviews. På den måde har man bedre kontrol over, hvad de kan finde på at skrive. Så ved man i hvert fald, hvad man har sagt, så er det op til dem, hvordan de bruger det,« siger Emil Thorup.

Der er visse ting, som Vicki Berlin og Emil Thorup ikke længere gør. Emil Thorup tager ikke længere offentlig transport. Det savner han ikke.

»Jeg har egentlig altid haft bil. Også før i tiden. Men nu er det ikke et valg. Jeg overvejer ikke længere, om det er nemmere og billigere at tage toget. Jeg tager bilen rundt. Jeg savner ikke valget, og jeg savner bestemt ikke at sidde i et tog med en hel gruppe, der skal på lejrskole,« siger Emil Thorup.

Holder sig væk fra rampelyset

Vicki Berlin tager til gengæld ikke i byen længere. Og selv om hun nu har nået en alder, hvor hun ikke ville gøre det så ofte længere, savner hun det en smule.

»Jeg går ikke i byen med veninderne længere. Jeg gider simpelthen ikke blive kåret til ugens brandert. Og så har folk nogle underlige vaner, når de bliver fulde. Der er mange, der gerne vil drikke af min drink. Og det er ikke, fordi de ikke må det. Jeg synes bare, det er lidt ulækkert, hvis alle skal bruge det samme sugerør. Jeg har også nået en alder nu, hvor man ikke går så meget i byen, men jeg savner da at være i byen med veninderne,« siger Vicki Berlin.

Selv om Emil Thorup har det fint med at være kendt, er han også glad for, at han kun er kendt i Danmark.

»Jeg rejser heldigvis meget ud af landet. Det er meget befriende, at jeg ikke skal længere end den anden side af Øresund, før ingen aner, hvem jeg er. Jeg ville aldrig gide at være en verdensstjerne som Justin Bieber eller Michael Jackson, der ikke kan gå i fred nogen steder,« siger Emil Thorup.