Radio Møller-krisemøde uden de store

JP/Politiken og Fynske Medier udeblev på krisemødet efter kritik af udbuddet af den kommende FM4-radiokanal.

Der var lagt op til forsoning, da Radio- og TV-nævnet i dag havde indkaldt til krisemøde i forbindelse med den nye FM4-kanal, også kaldet Radio Møller.

Mødet var en fremstrakt hånd fra nævnet til de medier, der mener, at kravene til programmer og budgetter er så detaljerede, at de ikke vil byde på kanalen.

Blandt disse er JP/Politiken og Fynske Medier, mens Berlingske Media allerede har meddelt, at de vil byde.

Mens Berlingske sammen bl.a. SBS mødte op, udeblev de utilfredse medier, sådan som de allerede havde meddelt, fra mødet.

Alligevel håber formand for Radio- og TV-nævnet Christian Scherfig, at der er blevet tydeliggjort, at nævnet forsøger at imødekomme kritikken.

"Vi håber, at vi har gjort det tydeligt over for medierne, at det ikke er hensigten at detailstyre. Vi ser det som vores opgave at etablere så vide rammer inden for de EU-udbudsregler, der forlanger, at kravene skal være så detaljerede," siger han.

FM4-kanalen blev oprettet som en del af medieforliget sidste år. Kanalen blev hurtigt døbt "Radio Møller" efter kulturminister Per Stig Møller (K). Radiokanalen er ment som en konkurrent til DRs P1 og får omkring 100 millioner licenskroner til at lave kvalitetsprogrammer for.

Frygter kendisræs

Ud over Berlingske Media og SBS deltog blandt andre repræsentanter fra Radio 100FM, DK4, Douglas Entertainment, Information og Third Ear, der er støttet af Kunstrådet.

På mødet udtrykte flere af medierne også bekymring for, hvorvidt det ville være en fordel at nævne navne på kendte værter eller journalister. Byderne kan nemlig ved at nævne kompetencer for de kommende medarbejdere stå bedre i kampen for at vinde udbuddet. Det kunne spænde ben for talentudvikling, mente flere deltagere på mødet.

"Jeg synes, der bliver lagt op til, at kendte navne spiller en stor i udbuddets krav. Mindre kendte navne kunne jo være lige så dygtige," sagde mediedirektør hos DK4 Steen W. Petersen efter mødet.