Racistisk mobning i Big Brother

Det britiske TV-show »Celebrity Big Brother« beskyldes for at være racistisk. 10.000 britiske seere har beklaget sig over behandlingen af en indisk filmstjerne, som deltager i programmet. Sagen har også vakt røre i Indien.

Det er TV-showet »Celebrity Big Brother« på den britiske Channel 4, som er centrum for balladen.

Hovedpersonen er den indiske Bollywood-filmstjerne Shilpa Shetty, som på 24 timers reality-TV angiveligt er blevet udsat for racistisk mobning.

Indiens udenrigsministerium er i gang med at undersøge anklagerne, mens den britiske medievagthund, Ofcom, foranlediget af 10.000 klager fra britiske seerne, også ser på sagen.

Mange Bollywood-skuespillere- og instruktører har udtalt deres vrede og chok over den »grove fornærmelse og ydmygelse«, som Shilpa Shetty bliver udsat for fra de andre beboere i Celebrity Big Brother huset.

Deltagere i reality-showet har gjort konstant grin med hendes navn, spisevaner og indiske baggrund. Den 31-årige A-liste Bollywood-stjerne bliver tæt på grådens rand kaldt for »hund« af sine medbeboere.

Bollywood-filmmageren Mahesh Bhatt har udtalt til Reuters, at det, man ser i Celebrity Big Brother-huset, blot er et spejl af, hvad der sker i den vestlige verden.

»Det er vestens reelle diskriminerende ansigt, som du ser det i gaderne i London eller New York,« siger han.

Den indiske viceudenrigsminister har udtalt, at man undersøger detaljerne i sagen og overvejer hvilke skridt, der skal tages. Historien er på forsiden af Indiens sladderpresse og genstand for massiv dækning på indisk TV. Den er også nået til det britiske underhus, og to e-mails, der er blevet sendt til Channel 4 med »uspecificerede trusler mod et antal af husbeboerne«, er ved at blive undersøgt af britisk politi.