Quiz om »Skam«: Har du styr på doruller og føkkboys?

Fredag er der premiere på tredje sæson af den norske TV-serie »Skam«. Se, hvordan du klarer Berlingskes »Skam«-quiz.

Ifølge den norske avis Aftenposten er det første afsnit af »Skam« en af de mest sete enkeltepisoder på NRKs hjemmeside nogensinde. Foto: NRK Fold sammen
Læs mere

Allerede natten til mandag begyndte »Skam«-bølgen at rulle. Her lagde den norske TV-station NRK det første klip ud fra tredje sæson af den norske hitserie »Skam«, og dermed lød startskuddet.

Siden har NRK drypvis lagt klip ud fra det første afsnit på skam.p3.no, og fredag aften bliver det muligt at se hele afsnittet i sin fulde længde på TV-stationens hjemmeside.

Proceduren er den samme gennem hele sæsonen; Der bliver »teaset« for det nye afsnit i løbet af ugen med opdatringer på karakterernes fiktive instagramprofiler, med små videoklip på bloggen og med billeder af sms-korrespondancer eller chatbeskeder på bloggen - og endelig samles der op i et helt afsnit hver fredag.

»Skam« har taget Norge med storm, og den dritkul serie om føkkboys og ungdomsliv er ligeledes blevet ganske populær herhjemme. Serien er heller ikke gået over hovedet på de danske medier.

Politiken gav første sæson seks stjerner med ordene »verdens bedste ungdomsserie er norsk«, ligesom avisen her har interviewet den norske redaktionschef på NRK P3, Håkon Moslet, og skrevet om »Skam«s liv på de sociale medier.

I slutningen af sæson to finder William en bog i Nooras reol, og hun læser den højt for ham. Men hvilken bog er det? Prøv Berlingskes »Skam«-quiz. Foto: NRK Fold sammen
Læs mere

Prøv Berlingskes »Skam«-quiz med 15 spørgsmål og se, om du i sandhed er en ægte fan af serien.

Advarsel til dem, der endnu ikke er hoppet med på »Skam«-dillen eller bare ikke har set hele serien: Quizzen afslører dele af første og anden sæson.