Queer-kunst, politisk satire og en drag-legende: Det skal du opleve til CPH Pride

Der er masser af oplevelser, debatter og events for enhver smag til CPH Pride. Vi har udvalgt fem, du ikke må gå glip af.

Mia Lerdam og Rikke Westi som Elin og Agnes i teateropsætningen af »Fucking Åmål«, der genopsættes på Folketeatret tirsdag og onsdag i anledning af Cph Pride. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR Fotos Jesper F. Hansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fucking Åmål

Teater Hils Din Mor og Teater Vestvolden opfører den svenske kultfilm på Folketeatret. Det er en prisbelønnet forestilling om de to teenagepiger Elin og Agnes, der begge skiller sig ud i den provinsby, hvor de vokser op. Et coming of age-drama om at finde sig selv, og at turde stå ved den, man er.
Hvor: Folketeatret, Nørregade 39, 1165 København K
Hvornår: Tirsdag-onsdag kl. 17. og 20.00

Kunstnere som Birk Thomassen (DK), Florian Hetz (DE), Laurence Philomène (CA) og Sophia Wallace (US) undersøger i udstillingen »UNDER THE ANTI LIES THE BODY« i Stefanskirken, hvorvidt der er plads til LBGT-mennesker i kirken. Fold sammen
Læs mere

Queer kunst i Stefanskirken

I samarbejde med Stefanskirken har Slowroom Contemporary inviteret en række queer kunstnere til at medvirke i udstillingen »UNDER THE ANTI LIES THE BODY«, der stiller skarpt på, hvorvidt der findes en plads til queer-folket i Guds hus. Blandt de medvirkende kunstnere er bl.a. den tyske fotograf Florian Hetz og danske fotograf Birk Thomassen.
Hvor: Stefanskirken, Nørrebrogade 191, 2200 København N
Hvornår: Tirsdag - søndag i Pride Week fra kl. 10.00 - 16.00

Når mænd skammer sig

Mange unge oplever, at de er forkerte i andres øjne, hvis deres seksualitet eller kønsidentitet ikke ligner alle andres. Med tiden begynder de også at blive forkerte i egne øjne, og skammen bliver en del af deres liv. Skammen kan gøre skade på den enkelte såvel som på relationer. I dette panel taler vi om skammen hos mænd, der dyrker sex med mænd.
Hvor: Debatteltet på Pride Square
Hvornår: Tirsdag kl. 15:00 - 15:45

Karina Willumsen er protestsanger og politisk satiriker og præsenterer showet »Bli’ lesbisk nu Summer Tour Concert« i Huset KBH under Cph Pride. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe.

Bli’ lesbisk nu – politisk satire med Karina Willumsen

Protestsangeren Karina Willumsens musik og tekster kredser om LGBT+, feminisme, kærlighed og klassekamp. I 2018 blev hun nomineret til en Rainbow Award i kategorien årets sang. Bli’ lesbisk nu Summer Tour Concert er Karina Willumsens sidste annoncerede koncert i København denne sommer.
Hvor: Huset KBH (Musikcaféen), Rådhusstræde 13, 1466 København K
Hvornår: Tirsdag kl. 19.30 - 23.30

Drag-legenden Vivacious var med i sæson 6 af kultprogrammet RuPauls Drag Race. Fredag optræder hun til Drag Night på Rådhuspladsen. Fold sammen
Læs mere

Legendarisk drag queen fra NYC

Igen i år afholdes den populære Drag Night fredag aften på Pride Square (Rådhuspladsen). Og i år får Cph Pride besøg af en levende drag-legende fra New York, nemlig Vivacious, der var med i sæson 6 af RuPauls Drag Race. I alt kommer mere end 20 af landets allerbedste drag queens og kings på scenen – og det hele styres med hård hånd af danske Miss Megan Moore. Mother has arrived!
Hvor: Pride Square, Rådhuspladsen, 1599 Kbh K
Hvornår: Fredag kl. 19.30 - 23.30

Se hele programmet på copenhagenpride.dk